Ліцензування імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів з 1 січня 2015 року пропонують скасувати

Опубліковано 01.12.2014 о 00:00

На сайті МОЗУ оприлюднено для публічного обговорення проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України (щодо скасування ліцензування імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів)". Він розроблений за ініціативи Державної служби України з лікарських засобів з метою дерегуляції, розвитку підприємництва та реформування надання адміністративних послуг.

Метою прийняття проекту акта є скасування ліцензування імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів, введення яких передбачалось з 1 січня 2015 року, адже ця норма не відповідає Директивам та законодавству ЄС. Додатково цей проект покликаний зняти існуючу законодавчу колізію в діючому законодавстві. Адже згідно положення Закону України від 04.07.2012 р. № 5038-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо ліцензування імпорту лікарських засобів та визначення терміна «активний фармацевтичний інгредієнт» передбачено запровадження такого ліцензування в Україні з 01.01.2015 р., а в наказі МОЗ України від 20.02.2013 р. № 143, яким затверджено Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів, зазначено, що дія цих Ліцензійних умов не поширюється на діяльність із ввезення на територію України активних фармацевтичних інгредієнтів.

Тому, щоб не допустити зупинки в роботі вітчизняних фармацевтичних підприємств, які, зокрема, не встигнуть у стислі терміни отримати відповідні ліцензії щодо імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів та з метою забезпечення населення України якісними та доступними лікарськими засобами, Держлікслужбою України було ініційовано скасувати цю норму.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Законодавчі ініціативи Держлікслужби з розвитку дистрибуції на вітчизняному фармринку

Наступна

Михайло Пасічник: "Поширення європейського досвіду з виготовлення ліків в аптеках сприятиме їх здешевленню та створенню препаратів під індивідуальні потреби споживача".