Народні депутати ухвалили рішення підтримати проєкт Закону № 10221 щодо захисту медичних працівників

Опубліковано 21.11.2023 о 12:55

На засіданні Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування народні депутати розглянули та ухвалили рішення підтримати проєкт Закону № 10221 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту медичних працівників, працівників системи екстреної медичної допомоги та аптечних закладів, фахівців з реабілітації, рятувальників від протиправного посягання на життя та здоров’я під час виконання службових обов’язків”.

Як зазначив Голова Комітету Михайло Радуцький, загалом по країні правоохоронці щороку фіксують більше сотні кримінальних проваджень за фактом нападів на медиків.

На сьогоднішній день Кримінальним кодексом України вже передбачено жорстке покарання для тих, хто посягає на життя і здоров’я правоохоронців і журналістів при виконанні ними своїх професійних обов’язків. Але для медиків, аптекарів чи рятувальників, щодо яких також мають місце такі протиправні дії, адекватного покарання не передбачено.

Документом пропонується доповнити Кримінальний кодекс України двома статтями, встановивши відповідальність від 5 до 12 років позбавлення волі за напад на медичних працівників, працівників системи екстреної медичної допомоги, аптечних закладів, фахівців з реабілітації та рятувальників.

«Впевнений, що ухвалення цього закону дозволить нам захистити тих, хто щоденно рятує життя та здоров’я людей», — наголосив Михайло Радуцький.

За матеріалами Комітету з питань здоров’я нації,

медичної допомоги та медичного страхування 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Звіт за 13-17 листопада 2023 року

Наступна

Всесвітній тиждень правильного використання антибіотиків: візит в аптеку