Один раз зігріте добром серце – не захолоне ніколи

Опубліковано 07.06.2017 о 00:00

6 червня 2017 року, Фонд Віктора Пінчука відкрив 33-й Центр допомоги новонародженим «Колиски надії», створений на базі перинатального центру Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М. І. Пирогова.

Щороку  у Вінницькому обласному перинатальному центрі народжують близько 1500 жінок з групи високого перинатального ризику. В області постійно збільшується кількість передчасних пологів та кількість пологів у жінок з багатоплідною вагітністю, рубцями на матці, цукровим діабетом, вродженими вадами серця. Розширення кількості реанімаційних місць та сучасне обладнання дасть можливості  сконцентрувати усі передчасні пологи до 34 тижнів  у Обласному перинатальному центрі , покращити умови виходжування та виживання  новонароджених.

«Як показав досвід ми не можемо знизити кількість передчасних пологів та недоношених дітей, але завдяки наданій апаратурі ми можемо покращити якість життя та знизити захворюваність недоношених новонароджених, що надзвичайно важливо для їхніх родин» –  розповіла  Інна Кукуруза, обласний спеціаліст з організаційно-методичної роботи за фахом «Акушерство та гінекологія» Департаменту охорони здоров’я .

На церемонії відкриття були присутні: заступник голови – директор департаменту освіти та науки обласної державної адміністрації Ігор Івасюк, Голова секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський, директор обласного Департаменту охорони здоров’я Людмила Грабович, представники Міністерства охорони здоров’я України, органів регіональної виконавчої влади, постійних комісій Вінницької обласної ради, медичної спільноти області, колектив перинатального центру.

У 2006 році Фонд Віктора Пінчука відкрив перший центр у м. Чернігові, прагнучи зробити свій внесок у вирішення проблеми дитячої смертності в Україні і надати допомогу державі у переході на міжнародні стандарти реєстрації новонароджених. «Тоді, коли вперше побачив двох 600 грамових діток, які поміщалися на долоні, я прийняв рішення про запуск благодійного проекту зі створення мережі центрів допомоги новонародженим «Колиски надії». Нині ми відкриваємо у м. Вінниця 33-й центр. Ми надзвичайно радіємо з цього приводу і сподіваємося, що жоден малюк в Україні не помре від нестачі сучасного медичного обладнання або некваліфікованих дій медичного персоналу» – зазначив Віктор Пінчук.

Для відділення інтенсивної терапії новонароджених  Фонд Віктора Пінчука придбав  медичну  і комп’ютерну апаратуру на суму понад 4,8 млн. гривень. Зокрема, 2 апарати штучної вентиляції легенів, монітор церебральний амплітудно-інтегрованої енцефалографії,  3 відкриті реанімаційні системи, 2 монітори життєво важливих функцій пацієнтів, 3 пульсоксиметри,  6 інфузійних насосів, 1 аналізатор гіпербілірубінемії фотометричний, лампу фототерапії та інше допоміжне обладнання. Передана апаратура дозволить розширити професійні можливості лікарів відділення та впровадити нові технології виходжування малюків, які народилися передчасно.

06.06.17

Прес-cлужба ДОЗ ОДА

 

 

Описание: https://www.vin.gov.ua/images/doc/vin/dep-ohor-zdor/IMG_6603.JPG

Описание: https://www.vin.gov.ua/images/doc/vin/dep-ohor-zdor/IMG_6610.JPG

Описание: https://www.vin.gov.ua/images/doc/vin/dep-ohor-zdor/IMG_6515.JPG

Описание: https://www.vin.gov.ua/images/doc/vin/dep-ohor-zdor/IMG_6519.JPG

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

26.05.2017 відбулася прес-конференція громадської організації «Вінницька обласна асоціація громадян хворих на цукровий діабет «Благовіст» щодо презентації соціального проекту "ДІАЄВРО-2017"

Наступна

Інтерв'ю з Головою Держлікслужби, Наталією Гудзь для сайту "PharmaBoardroom"