Підписано Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво у фармацевтичній сфері

Опубліковано 19.10.2023 о 10:24

18 жовтня в рамках спільного засідання урядів України та Румунії підписано Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво у фармацевтичній сфері між Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Національним агентством з лікарських засобів та медичних виробів Румунії.

 

«Румунія є нашим економічним партнером, надійним союзником в протидії російській агресії, державою, з якою маємо численні історичні та культурні зв’язки. Тому тримаємо курс на всебічне партнерство та поглиблення взаємин», – зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

 

Регуляторні органи України та Румунії уклали Меморандум задля об’єднання зусиль з протидії неякісним, фальсифікованим лікарським засобам, покращення організації запобігання незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, обміну досвідом та інформацією стосовно питань якості, безпечності лікарських засобів та медичних виробів; сертифікації виробництва лікарських засобів та медичних виробів, перевірок дотримання вимог GMP та GDP під час проведення інспекцій.

Меморандум стане основою для подальшого розвитку взаємодії і співробітництва між Держлікслужбою та Національним агентством з лікарських засобів та медичних виробів Румунії.

 

За матеріалами КМУ і МОЗ

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Звіт за 09 - 13.10.2023 року

Наступна

Робоча зустріч в рамках  проєкту USAID SAFE Med