Робоча зустріч в рамках  проєкту USAID SAFE Med

Опубліковано 19.10.2023 о 10:45

В рамках реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Безпечні, фінансово доступні та ефективні лікарські засоби  для українців (Безпечні та доступні ліки) – SAFE Med» 18 жовтня 2023 року представники Держлікслужби та проекту  SAFE Med  під час зустрічі у Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками визначили стратегічні напрями розвитку співпраці.

На  зустрічі обговорювались питання щодо функціонування мобільних аптечних пунктів та налагодження IT-структури Держлікслужби. Особливу увагу було приділено розгляду шляхів та перспектив створення єдиного національного регуляторного органу в сфері обігу лікарських засобів – Органу державного контролю (ОДК).

Присутні зазначили, що створення ОДК відповідає рекомендаціям ЄС та ВООЗ і є ще одним кроком на шляху приведення системи обігу ліків в Україні до законодавства ЄС, та наголосили на важливості налагодження подальшої співпраці Держлікслужби з регуляторними органами країн Європейського Союзу з метою обміну досвідом та прикладами кращих практик у сфері створення фармацевтичних регуляторних органів, а також професійної підготовки та навчання GMP і GDP інспекторів.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Підписано Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво у фармацевтичній сфері

Наступна

Участь у конференції «Особливості контролю якості лікарських засобів в лікувально-профілактичному закладі в умовах воєнного  стану»