Підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Держлікслужбою та проєктом SAFEMed

Опубліковано 24.08.2023 о 16:09

24 серпня, у День Незалежності України, відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та проєктом «Безпечні, доступні та ефективні ліки для українців» (SAFEMed), який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Меморандум передбачає розроблення та реалізацію покрокового плану, який буде втілений у тісній співпраці між сторонами та, зокрема, націлений на:

1) надання технічної та юридичної підтримки  Держлікслужбі щодо розвитку її інституційної спроможності у створенні на її базі єдиного регуляторного органу;

2) надання підтримки щодо проведення аудиту наявної ІТ-інфраструктури Держлікслужби;

3) надання підтримки у розробці стратегії розвитку ІТ-інфраструктури Держлікслужби з урахуванням створення єдиного Органу Державного Контролю на її базі.

Голова Держлікслужби зазначив: «Ми впевнені, що підписання цього Меморандуму сприятиме посиленню інституційної спроможності Держлікслужби в контексті створення єдиного Органу Державного Контролю, який відповідно до законодавства України створюватиметься на базі Держлікслужби. Створення такого Органу відповідає рекомендаціям ЄС та ВООЗ і є ще одним кроком на шляху приведення системи обігу ліків в Україні до законодавства ЄС».

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Дорогі співвітчизники!

Наступна

Начальника Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Херсонській області відзначено почесною грамотою з нагоди Дня Незалежності України