Робоча зустріч між працівниками Держлікслужби та СДУ «Український центр трансплант-координації»

Опубліковано 21.12.2023 о 16:43

21 грудня п. р. Держлікслужба провела робочу зустріч з працівниками спеціалізованої державної установи «Український центр трансплант-координації».

Участь в робочій зустрічі взяли: Дмитро Коваль, генеральний директор СДУ «УЦТК»; Олександр Сергієнко, заступник генерального директора СДУ «УЦТК»; Артем Павлюк, лікар-трансфузіолог Відділу координації діяльності з надання трансфузіологічної допомоги СДУ «УЦТК» та працівники Департаменту контролю якості лікарських засобів та крові і Управління ліцензування виробництва лікарських засобів, крові та сертифікації.

Під час зустрічі були обговорені питання взаємодії між закладами охорони здоров’я, суб’єктами системи крові, Національним трансфузіологічним центром та Держлікслужбою з метою забезпечення та належного функціонування системи гемонагляду в Україні відповідно до Порядку розслідування серйозних несприятливих випадків та реакцій, пов’язаних із заготівлею, тестуванням, переробкою, зберіганням, розподілом та реалізацією донорської крові та компонентів крові, а також під час або після трансфузії та системи нагляду і Порядку дотримання вимог щодо простежуваності донорської крові та компонентів крові та системи гемонагляду, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 09.12.2022 № 2225 «Про затвердження деяких нормативно-правових актів з питань розслідування серйозних несприятливих випадків та реакцій, пов’язаних із заготівлею, тестуванням, переробкою, зберіганням, розподілом та реалізацією донорської крові та компонентів крові, а також під час або після трансфузії».

Також були розглянуті питання, що стосуються взаємодії ліцензування суб’єктів системи крові, контролю за дотриманням показників якості та безпеки донорської крові та компонентів крові суб’єктами системи крові тощо.

За результатами зустрічі запропоновано створити постійно діючу робочу групу з розробки законодавчих ініціатив та напрацювання спільних заходів щодо належного функціонування системи крові в Україні.

 

Крім того, обговорено необхідність участі спеціалістів Держлікслужби у навчальних програмах та тренінгах.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Посилюємо співпрацю з партнерами

Наступна

Звіт за 18-22 грудня 2023 року