Рік незламності: підсумки діяльності Держлікслужби у 2022 році

Опубліковано 24.02.2023 о 11:32

Вже рік Україна та українці мужньо протистоять широкомасштабному вторгненню російської федерації. Окрім активної боротьби на полі бою, країна загальними зусиллями змогла організувати роботу для забезпечення населення найнеобхіднішим в надскладних умовах з моменту свого існування.

Цього дня Голова Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Роман Ісаєнко  у своєму щорічному звіті підвів підсумки діяльності служби у 2022 році. В заході взяли участь представники громадськості, суб’єктів господарювання, засобів масової інформації, керівники підрозділів Держлікслужби.

У своєму виступі Роман Ісаєнко зазначив, що з перших днів воєнної агресії проти України Держлікслужба організувала безперервну роботу, а саме: координує заходи задля забезпечення безперебійного постачання ліків, активно співпрацює з дистриб’юторами та представниками аптечних закладів, зокрема  здійснює  моніторинг  щодо працюючих аптек та аптек, де можна придбати інсулін, проводить моніторинг цін, для зручності у пошуку прийнятих змін та доповнень до нормативних актів, що регламентують діяльність та повноваження служби, роз’яснень і циркулярних листів Держлікслужби та МОЗ з цих питань, на нашому сайті створено окремий розділ «Господарська діяльність в умовах воєнного стану». А окремі працівники Держлікслужби та її територіальних органів пішли  на фронт для досягнення найважливішої цілі – Перемоги! Голова подякував фармацевтам, виробникам, імпортерам, працівникам служби за злагоджену роботу в надскладних умовах, що дозволило  забезпечити ліками усіх, хто їх потребував.

У звіті Голова також надав цифрові показники виконаного  Держлікслужбою за минулий рік та відповів на запитання учасників заходу.

Зокрема, за 2022 рік видано 431 ліцензію на право провадження діяльності у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Щодо діяльності з видачі дозволів на право ввезення на територію України, вивезення з території України, транзиту через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів:

  • видано дозволів на право ввезення на територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів – 1002;
  • вивезення з території України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів – 32;
  • транзиту через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів – 12.

Протягом звітного року до України ввезено 17293 серії лікарських засобів, що становить 57531 ввезення.  

Ліцензування та перевірки:

– ліцензування господарської діяльності з виробництва та імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) опрацьовано заяв – 427;

– сертифікації якості лікарських засобів для міжнародної торгівлі та підтвердження для активних фармацевтичних інгредієнтів, що експортуються опрацьовано заяв – 258;

– роботи з питань підтвердження відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики опрацьовано заяв – 1138.

Також проведено 81 інспектування/перевірку українських виробників та імпортерів, в тому числі 7 – у прифронтових зонах (м. Харків, м. Одеса, м. Дніпро, м. Кам’янське Дніпропетровської області).

Протягом цього надскладного року Держлікслужба працювала і продовжує працювати в щоденному режимі задля гарантування безперервного доступу населення України до якісних і безпечних лікарських засобів.

 

Публічний звіт Голови Держлікслужби за 2022 рік (отримати файл)

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Термін дії рецепту на лікарські засоби

Наступна

Поновлено подачу документів до Держлікслужби через електронні послуги