Спільна нарада МОЗ, Держлікслужби та «Укрпошти»

Опубліковано 19.12.2023 о 11:00

Заступник Голови Держлікслужби Володимир Короленко взяв участь в спільній зустрічі представників МОЗ на чолі з Міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком з генеральним директором «Укрпошти» Ігорем Смілянським.

Особливу увагу було приділено обговоренню покращення логістичної доступності для сільського населення лікарських засобів.

“Це одне з питань, яке піднімалось Президентом України під час останнього засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, за результатами якого активізуємо роботу над механізмом доставки лікарських засобів через поштових операторів,”- підкреслив Віктор Ляшко.

Також постановою Кабінету Міністрів України від 04.08.2023 № 809 схвалено створення мобільних аптечних пунктів. Зазначені зміни розроблено Держлікслужбою за дорученням МОЗ з метою забезпечення доступності населення до лікарських засобів, які відпускаються через аптечні заклади, шляхом створення правових передумов для функціонування в Україні мобільних аптечних пунктів, які забезпечуватимуть відпуск (реалізацію) лікарських засобів у разі відсутності аптеки або аптечного пункту.

Такі аптечні пункти також відпускатимуть лікарські засоби, які підлягають реімбурсації за Урядовою програмою «Доступні ліки».

Крім того, за ініціативи та доручення МОЗ Держлікслужбою було розроблено проєкт змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) щодо лібералізації вимог до площ аптек, розташованих і сільській місцевості. Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 22.09.2023 № 1015 (набула чинності 26.11.2023), якою затверджено відповідні зміни до пункту 168 Ліцензійних умов.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Звіт за 11-15 грудня 2023 року

Наступна

Посилюємо співпрацю з партнерами