Україна – кандидат на вступ до Європейського Союзу

Опубліковано 24.06.2022 о 10:10
Євроінтеграція

Україна – кандидат на вступ до Європейського Союзу! Вітаємо всіх з цим історичним рішенням для нашої країни!

Статус кандидата офіційно запускає процес набуття Україною членства в ЄС. Подальша підготовка до членства передбачатиме завершення всеохопної трансформації усіх сфер, що створюватиме умови життя за принципами Євросоюзу. Це започаткує умови для наближення рівня життя, добробуту та правового захисту українців, як в інших країнах ЄС. У цьому Україну постійно підтримуватиме Єврокомісія, надаючи необхідну консультаційну та іншу допомогу.

Статус кандидата відкриває можливості отримання фінансової допомоги у трансформації суспільства, правової системи та економіки на шляху до членства в ЄС, а також триматиме євроінтеграційні реформи країни у пріоритеті.

Протягом останніх років Україна розвивала національну систему контролю за якістю та безпечністю лікарських засобів, еквівалентну системі Європейського Союзу. Держлікслужбою впроваджено європейські норми і стандарти щодо якості лікарських засобів і медичних виробів. 

Попереду в нас не менше дуже важливої та кропіткої роботи для того, щоб стати повноправною частиною європейської родини. Віримо, що разом ми зможемо впоратися з усіма викликами та в найкоротший час гідно пройти шлях від кандидатства до членства в ЄС!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Засідання Європейської комісії з фармакопеї

Наступна

Держлікслужба: діяльність за минулий тиждень