Засідання Європейської комісії з фармакопеї

Опубліковано 23.06.2022 о 18:48
Євроінтеграція

Участь Держлікслужби у черговому 173 -му засіданні Європейської комісії з фармакопеї, яке відбулось у гібридному форматі (offline/online)  21-22 червня п. р. є виразом послідовної Європейської спрямованості України. 

Представники України беруть участь у засіданні відповідно до Указу Президента України від 18.11.2020 № 504/2020 «Про делегацію України для участі у засіданнях Європейської комісії з фармакопеї».

У засіданні Комісії взяли участь понад 130 учасників, а саме: делегації держав-членів Європейської комісії з фармакопеї, голови експертних та робочих груп та секретаріат Європейської комісії з фармакопеї. Головував на сесії – новобраний голова Європейської комісії з фармакопеї Prof. Salvador Cañigueral Folcará. 

Першим процедурним питанням, з яким  директорка Європейського директорату з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції (EDQM) Petra Doerr звернулась до учасників засідання було запропоновані зміни до порядку призначення експертів до експертних і робочих груп Європейської фармакопеї. Зокрема запропоновані зміни стосуються процедури призначення російських експертів у зв’язку з виключенням країни з Ради Європи та забороні бути спостерігачем у Європейської комісії з фармакопеї.

Делегати Європейської комісії з фармакопеї заслухали інші процедурні питання, звіти голів експертних і робочих груп,  ухвалили робочу програму та висунули пропозиції для обговорення на наступному 174 засіданні, що відбудеться у листопаді 2022 року..

 

Довідково

Європейський директорат з контролю якості лікарських засобів (EDQM)  – провідна організація, яка захищає здоров’я населення, надаючи можливість розвитку, підтримки впровадження та моніторинг застосування стандартів якості для безпеки лікарських засобів та їх безпечного використання. Європейська фармакопея є юридично обов’язковою в державах-членах.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Держлікслужба: діяльність за минулий тиждень

Наступна

Україна – кандидат на вступ до Європейського Союзу