Українські військові можуть користуватись медвиробами, що входять до аптечок НАТО

Опубліковано 16.10.2014 о 00:00

Перелік медичних виробів, що можуть входити до складу військових аптечок суттєво розширено. Держлікслужба України, враховуючи високу актуальність питання забезпечення українських військовослужбовців сучасними медичними виробами, доклала всіх зусиль для того, щоб оперативно зареєструвати в Україні необхідну продукцію.

У середу 15 жовтня Науково-експертна рада з питань державної реєстрації медичних виробів при Держлікслужбі України прийняла рішення про внесення низки медичних виробів до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення дозволених для застосування на території України. Наказом Держлікслужби України від 16.10.2014 № 1287, зокрема, зареєстровані різні види бинтів, полотна, набори для зупинки кровотечі за загальною назвою «Засоби кровоспинні медичні стерильні QuikClot®» виробництва ZMedica, LLC (USA) (свідоцтво про державну реєстрацію № 14313/2014 від 16.10.2014).

Тож, на сьогодні перелік медичних виробів, які можуть використовуватися при наданні медичної допомоги українськими військовими, поповнено сучасними засобами, якими користуються і військовослужбовці країн НАТО.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Законодавчі ініціативи для фармації

Наступна

Фахівці Держлікслужби України надали роз'яснення стосовно Арбідолу