Управлінням ООН з наркотиків і злочинності проведено громадські слухання щодо глобальних проблем із наркотиками

Опубліковано 04.03.2019 о 10:52

Управління ООН з наркотиків і злочинності (UNODC) провело у Відні слухання громадянського суспільства з метою оновлення державами-членами бачення подальших дій, за результатами нещодавніх глобальних консультацій з громадськістю щодо наркотиків. Захід організовано робочою групою громадянського суспільства та підтримано Постійним представництвом Швейцарії при Організації Об’єднаних Націй у Відні.

Слухання під назвою «Голоси громадянського суспільства після 2019 року» надало можливість експертам громадянського суспільства зі всього світу представити результати своєї роботи.

Подія відбулась напередодні засідання 62-ої сесії Комісії ООН з наркотиків (CND) та надала можливість сторонам ознайомитися з позиціями громадських організацій з Аргентини, Боснії та Герцеговини, Колумбії, Індонезії, Йорданії, Непалу, Російської Федерації, Південної Африки та Шрі-Ланки стосовно проблем з наркотиками.

Представники громадськості обговорили питання впливу людей з активною позицією на прийняття законів щодо наркотиків та канабісу зокрема, важливості запроваджених міжнародних антинаркотичних програм, а також посилення участі громадянського суспільства у вирішенні проблеми   наркотиків.

Результати глобальних консультацій, представлених на зустрічі, показують, що 75% респондентів громадянського суспільства вважають, що підсумковий документ Спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН з наркотиків (UNGASS), який був складений у 2016 році, є корисним інструментом для їх роботи. Результати також засвідчують, що більшість респондентів хотіли б бачити цілі, визначені в Політичній декларації та Плані дій щодо світової проблеми наркотиків зі строком дії з 2009 по 2029 рік.

 

Джерело: https://www.unodc.org

 

 

Довідкова інформація

Управління ООН з наркотиків і злочинності (УНЗ ООН, UNODC — United Nations Office on Drugs and Crime) — спеціалізована установа ООН, що займається боротьбою з поширенням наркотиків і пов’язаною з ними злочинністю. Засновано у 1997 в результаті об’єднання Центру з міжнародного запобігання злочинності і Програми ООН з міжнародного контролю за наркотиками, як основний орган ООН для реалізації співробітництва в сфері боротьби зі злочинністю, нелегальним виробництвом і споживанням наркотиків, терористичною загрозою, корупцією, торгівлею людьми. Сучасна назва з 2002. Штаб-квартира УНЗ ООН знаходиться у Відні у Віденському Міжнародному Центрі, поряд з іншими установами ООН, такими, як МАГАТЕ, Організація ООН з промислового розвитку (UNIDO) тощо.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

У Держлікслужбі відбулась робоча зустріч з експертами Проекту ЄБРР «Консультування щодо вдосконалення регулювання фармацевтичного сектору України»

Наступна

У США відбудеться історичний судовий процес проти низки фармацевтичних компаній