У Держлікслужбі відбулась робоча зустріч з експертами Проекту ЄБРР «Консультування щодо вдосконалення регулювання фармацевтичного сектору України»

Опубліковано 25.02.2019 о 17:36

За ініціативи експертів з проекту Європейського Банку Реконструкції та Розвитку «Консультування щодо вдосконалення регулювання фармацевтичного сектору України» відбулась робоча зустріч, у якій взяли участь посадовці національного регулятора.

Під час заходу було обговорено актуальні завдання щодо оптимізації та системності роботи Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, зокрема, шляхи та можливості покращення співпраці Держлікслужби з Державним експертним центром МОЗ України та поліпшення комунікацій з Міністерством охорони здоров’я України. Окрім згаданого, були порушені актуальні питання, пов’язані із запровадженням системи електронних рецептів на препарати, обігом та якістю біологічно активних добавок на вітчизняному фармацевтичному ринку, проведенням експертизи для отримання сертифіката відповідності та висновку щодо підтвердження відповідності виробництва лікарського засобу вимогам GMP. Також було привернуто увагу до важливості координації зусиль з відстеження побічної дії лікарських засобів та оперативного взаємосповіщення про виявлені факти.

На завершення дискусії учасники заходу висловили вдячність за професійний обмін думками, надані пропозиції, фахові рекомендації та резюмували про необхідність подальшого обміну інформацією для досягнення консолідованих рішень щодо питань, які турбують експертне фармацевтичне середовище України.

 

Довідкова інформація

Європейський банк реконструкції та розвитку (Євробанк, ЄБРР, англ. European Bank for Reconstruction and Development) — міжнародний фінансово-кредитний інститут, який надає допомогу країнам від Центральної Європи до Центральної Азії для проведення ринкових реформ, активного інтегрування економік цих країн у міжнародні господарські зв’язки. Створений у 1991 році. Штаб-квартира — в Лондоні, Сполучене Королівство.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

В.о. Голови Держлікслужби Роман Ісаєнко презентував публічний звіт про підсумки діяльності служби у 2018 році

Наступна

Управлінням ООН з наркотиків і злочинності проведено громадські слухання щодо глобальних проблем із наркотиками