У Держлікслужбі відбулася чергова нарада з питань запровадження маркування лікарських засобів

Опубліковано 13.08.2019 о 16:31

Учора, 12 серпня, у Держлікслужбі відбулася чергова нарада з питань практичної реалізації пілотного проекту з маркування контрольними (ідентифікаційними) знаками та проведення моніторингу обігу лікарських засобів, у якій взяли участь представники вітчизняних виробників лікарських засобів, профільних асоціацій фармацевтичної сфери галузі охорони здоров’я та Держлікслужби.

Під час наради представники вітчизняних виробників, які експортують свою продукцію у країни, де таке маркування вже є обов’язковим, поділилися власним досвідом у маркуванні упаковок лікарських засобів для зарубіжних ринків та розповіли про підходи до здійснення маркування та контролю обігу лікарських засобів у Європейському Союзі, США та Китаї. Фахівцям Держлікслужби, як і іншим учасникам наради, було вкрай важливо почути інформацію «з перших вуст» від представників вітчизняних заводів, таких як «Фармак», «Фарма Старт», «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», які є безпосередніми учасниками вже налагодженого і відпрацьованого процесу маркування ліків і контролю за їх обігом у провідних зарубіжних країнах.

Учасники наради дійшли до висновку про необхідність розробки змін до вітчизняних нормативно-правових актів, якими це питання регулюється в Україні, і домовилися про формат спільної роботи у цьому напрямі.

Нагадаємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.07.2019 № 653, з 1 вересня поточного року на території України запроваджується реалізація пілотного проекту з маркування контрольними (ідентифікаційними) знаками та проведення моніторингу обігу лікарських засобів, який буде діяти по 31 грудня 2020 року.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Держлікслужба продовжує роботу щодо запровадження маркування лікарських засобів

Наступна

Проект наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження змін до Порядку проведення підтвердження відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики» розміщено з метою громадського обговорення