Фармацевтичний форум ФАРМА@ФОКУС НА ПАЦІЄНТА

Опубліковано 27.04.2023 о 08:34

26 квітня 2023 року в Києві відбувся фармацевтичний форум ФАРМА@ФОКУС НА ПАЦІЄНТА, присвячений питанням реєстрації лікарських засобів, фармаконагляду, оцінки медичних технологій в Україні, дотримання власниками реєстраційних посвідчень вимог належної виробничої практики тощо. Організатори – Агенція з методологічної та науково-практичної роботи ДП «Державний експертний  центр Міністерства охорони здоров’я України» спільно з «УкрКомЕкспо» за підтримки МОЗ.

Від Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками з доповіддю «Проєкт. Настанова стосовно врахування вимог належної виробничої практики власниками реєстраційних посвідчень» на заході виступив Іван Гнатів –  заступник начальника Управління – начальник відділу сертифікації виробництва лікарських засобів Управління ліцензування виробництва лікарських засобів, крові та сертифікації.

Представник Держлікслужби наголосив, що проєкт настанови розроблено і гармонізовано відповідно до вимог законодавства ЄС з урахуванням положень, що відповідають законодавству України, висвітлив його основні положення та поділився власними знаннями, напрацюваннями і досвідом.

На завершення доповідач зазначив, що уведення Настанови стосовно врахування вимог належної виробничої практики власниками реєстраційних посвідчень допоможе власникам реєстрації у роботі з виробниками лікарських засобів та іншими зацікавленими сторонами для забезпечення відповідності розміщуваних на ринку лікарських засобів з огляду на вимоги GMP та реєстраційного досьє. Це, в кінцевому підсумку, слугуватиме інтересам пацієнтів, оскільки сприятиме забезпеченню доступності до високоякісних, безпечних та ефективних лікарських засобів.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Як отримати ліки жителям сільської місцевості?

Наступна

Звіт за 24 - 28 квітня 2023 року