Як отримати ліки жителям сільської місцевості?

Опубліковано 25.04.2023 о 08:31

Якщо ви проживаєте у віддаленій місцевості де немає можливості оперативно звернутися до лікаря для отримання рецепта, у вас може виникнути питання – як же вам отримати ліки.

Нагадуємо, що фельдшерам відокремленого структурного підрозділу амбулаторії центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги дозволено виписувати пацієнтам паперові рецепти на лікарські засоби (окрім рецептів на наркотичні, психотропні, отруйні і сильнодійні лікарські засоби). Також, завдяки введенню електронного рецепта, можна отримати рецепт на ліки дистанційно. Наприклад, у вас хронічне захворювання і ви потребуєте постійного прийому необхідних препаратів, лікар з іншого населеному пункту може виписати вам повторний рецепт на ліки дистанційно. Ви отримаєте смс з номером рецепта та кодом його погашення, який треба повідомити фармацевту в аптеці.  

Звертаємо вашу увагу, що перелік рецептурних ліків залишився незмінним. Дізнатися чи препарат є рецептурним або безрецептурним, можна знайти в інструкції для медичного застосування лікарського засобу, або на сайті держреєстру лікарських засобів

Також, очікується спрощення вимог щодо відкриття аптек у сільській місцевості та додатково запровадження механізму запуску мобільних аптечних пунктів, які працюватимуть у сільській місцевості, де аптечні заклади наразі відсутні.

 

За матеріалами МОЗ

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Звіт за 17 - 21.04.2023 року

Наступна

Фармацевтичний форум ФАРМА@ФОКУС НА ПАЦІЄНТА