Шановні колеги! Щиро вітаю вас з Маковієм!

Опубліковано 14.08.2018 о 00:00

 

Шановні колеги!

 

Щиро вітаю вас з Маковієм!

 

У народі цей день ще називають Першим Спасом, Медовим Спасом або Спасом на воді.

Традиції цього свята мають глибоке коріння, яке сягає ще дохристиянських часів. Наші предки вірили у живу, надприродну силу води і у цей день освячувати воду у водоймах і криницях, а пасічники починали збирати і освячувати новий мед. У християнській же традиції існує давнє повір’я, що саме цього дня у 988 році від Різдва Христового князь Володимир хрестив киян, тому це свято в народі стали називати ще й Спасом на воді.

Цього дня християни йдуть до церкви на молитву і святять «маковійчики» – букети з літніх трав, квітів і маку. Кожна рослина в ньому має особливе значення і люди вірять, що букет на Маковія стане оберегом родини, принесе в дім здоров’я, добробут і благополуччя.

Тож у цей теплий серпневий день, сповнений пахощами польових квітів, трав і меду, бажаю вам міцного здоров’я, миру і Божого благословення! Нехай у ваших родинах панує злагода і затишок, а серце буде сповнене любов’ю і радістю!

 

 

З повагою

 

Наталія Гудзь,

Голова Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Інформація Держлікслужби щодо лікарських засобів, які виготовлялись з використанням субстанції ВАЛСАРТАН, виробництва (Zhejiang Huahai Pharmaceutical Co., Ltd)

Наступна

В.о. Голови Держлікслужби Владислав Цілина взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Незалежності Індонезії