7 жовтня 2020 відбулося засідання підкомітету Парламентської Асамблеї Ради Європи з питань громадського здоров’я та сталого розвитку

Опубліковано 08.10.2020 о 13:01

 

Представники Держлікслужби взяли участь у засіданні підкомітету Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з питань громадського здоров’я та сталого розвитку, яке відбулось 7 жовтня 2020 р. в онлайн форматі.

Під час заходу було проведено слухання на тему «Забезпечення безпечних ланцюгів поставок лікарських засобів». Зокрема, піднімались такі питання як протистояння майбутнім кризам шляхом вдосконалення забезпечення ланцюгів поставок лікарських засобів у відповідності з вимогами якості і безпеки.

Також частину слухань було присвячено Конвенції Ради Європи про підроблення медичної продукції та подібні злочини, що загрожують охороні здоров’я (Конвенція “Medicrime”) та шляхи запобігання потрапляння лікарських засобів і медичних виробів у ланцюги поставок лікарських засобів.

Захід відбувся за участі представників Парламентської Асамблеї Ради Європи (Parliamentary Assembly of the Council of Europe), Європейського директорату з якості лікарських засобів та охорони здоров’я Ради Європи (European Directorate for the Quality of Medicines and HealthCare of the Council of Europe – EDQM) та Комітету ПАРЄ з соціальних питань, охорони здоров’я та сталого розвитку.

 

Довідково

Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) є одним з двох статутних органів Ради Європи. Асамблея розглядає актуальні питання, пов’язані з проблемами сучасного суспільства і різними аспектами міжнародної політики в рамках загального мандату Ради Європи, що охоплює такі сфери як захист прав людини, розвиток демократії та верховенства права.

Конвенція “Medicrime” є першим міжнародним інструментом кримінального законодавства, яка рекомендує кожній державі-учасниці передбачити в національному законодавстві кримінальну відповідальність за умисне виробництво, постачання і торгівлю фальсифікованою медичною продукцією, активними речовинами, наповнювачами, компонентами, матеріалами та приладдям. В Україні Конвенція “Medicrime” вступила в дію 1 січня 2016 року.

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Фахівчиня Держлікслужби отримала звання «заслужений працівник фармації України»

Наступна

Гід з державних послуг - твій путівник у світі державних послуг