DG SANTE – нова асоційована партнерська організація PIC/S

Опубліковано 20.10.2022 о 14:24

Генеральний директорат Європейської Комісії з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів (DG SANTE) набув статусу асоційованої партнерської організації Міжнародної системи співробітництва фармацевтичних інспекцій (PIC/S). Задля досягнення спільної мети у сфері охорони здоров’я та безпеки людей і тварин PIC/S та DG SANTE домовились укласти робочу угоду про співпрацю.

Співпраця стосуватиметься, зокрема, стандартів належної виробничої практики та належної практики дистрибуції (GMDP), механізму їх запровадження для лікарських засобів для людей та/або у ветеринарії з метою найкращого використання наявних ресурсів та уникнення дублювання діяльності.

DG SANTE має тісні стосунки та співпрацює Європейським агентством з лікарських засобів (EMA), яке має власну угоду про співпрацю з PIC/S.

Разом із цим договором про співпрацю також було підписано нову тристоронню робочу домовленість щодо обміну непублічною інформацією між PIC/S, Європейською Комісією та ЕМА.

Україна в особі Держлікслужби набула членства  в PIC/S у 2011 році та бере активну участь у її заходах, що сприяє встановленню співпраці між компетентними органами та міжнародними інституціями, адже  мета інституції полягає у координації діяльності з впровадження гармонізованих стандартів GMP та систем якості інспекцій у сфері лікарських засобів, що досягається шляхом розробки й просування гармонізованих стандартів GMP. На основі настанов та рекомендацій Міжнародної системи співробітництва фармацевтичних інспекцій Держлікслужба готує зміни до нормативно-правових документів України, що мають безпосередній регуляторний вплив на фармацевтичний сектор та сферу охорони здоров’я України, для забезпечення високої якості лікарських засобів та просування вітчизняної фармацевтичної продукції  на світовий ринок.

 

Довідково.

Генеральний директорат з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів (DG SANTE), до 2014 року відомий як «Генеральний директорат з охорони здоров’я та споживачів» (DG SANCO), є генеральним директоратом Європейської комісії та відповідає за імплементацію законів Європейського Союзу про безпеку харчових продуктів і медичної продукції.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Посилено контроль за відпуском рецептурних лікарських засобів

Наступна

Держлікслужба взяла участь у черговому засіданні Керівного комітету Механізму держав-членів щодо неякісної та фальсифікованої медичної продукції та 11-му засіданні Механізму держав-членів щодо неякісної та фальсифікованої медичної продукції