FDA попереджає про підроблені попереджувальні листи

Опубліковано 20.07.2018 о 00:00

 

FDA попереджає споживачів про злочинні елементи, які підроблюють попереджувальні листи регулятора та направляють їх особам, які намагалися купити ліки через інтернет або по телефону, повідомляє WorldPharmaNews.

З огляду на попередній досвід зіткнення з шахраями, що видають себе за співробітників FDA, в агентстві стурбовані тим, що ці підроблені листи можуть бути пов’язані з міжнародною групою шахраїв-вимагачів. FDA зазвичай не надсилає листи-попередження особам, які здійснюють покупки медикаментів онлайн.

За словами керівника FDA Скотта Готліба, регулятори використовують попереджувальні листи як інструмент забезпечення відповідності стандартам безпеки. Агентство зазвичай направляє їх безпосередньо компаніям і особам, які беруть участь у виробництві або дистрибуції регульованих FDA продуктів. Пан Готліб зазначив, що споживачі, які не беруть участі у виробництві або дистрибуції регульованих FDA продуктів, повинні бути напоготові в разі отримання попередження від FDA: ймовірно, це – підробка і спроба вимагання.

Керівник FDA також нагадав споживачам про ризики, пов’язані з купівлею медикаментів через інтернет, починаючи від ризику наразитися на нелегальний веб-сайт або нелегальну онлайн-аптеку до ризику покупки незареєстрованих / підроблених препаратів або небезпеки стати мішенню шахраїв-вимагачів.

FDA стало відомо, що замість препаратів, які споживачі намагалися купити через інтернет або по телефону, вони отримували попереджувальні листи від FDA або FDA і Федеральної торгової комісії США, які виглядали, як справжні офіційні листи, але насправді були фальшивками. У цих листах повідомлялося про те, що в результаті вивчення бандеролі з ліками, призначеної для відправки даному споживачеві, і аналізу його акаунта в соціальних мережах було нібито виявлено порушення законодавства про обіг лікарських засобів. Споживачеві також повідомляли про те, що розслідування причин виявлених порушень триває, і погрожували вжиттям необхідних юридичних заходів у разі виявлення підозрілої діяльності з його боку.

 

 

За інформацією: https://www.worldpharmanews.com

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

"Гарячий" лютий Держлікслужби: основні заходи, які відбудуться у поточному місяці за участі представників Держлікслужби

Наступна

Євросоюз і Японія розширили дію угоди у сфері перевірок фармацевтичних виробництв