V Міжнародний медичний форум – вдалий формат для діалогу

Опубліковано 14.10.2014 о 00:00

Держлікслужба провела конструктивний діалог з фармгромадськістю під час проведення спеціальної програми «Дні фармацевтичної промисловості», яка відбувається у рамках V Міжнародного медичного форуму. Для фахівців галузі організували два важливі заходи: Науково-практичну конференцію «Фармакопейні вимоги контролю якості лікарських засобів в Україні», організатором якої виступило ДП «Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів» та відкрите обговорення «Баланс інтересів держави і бізнесу в регуляторному просторі фармацевтичної галузі», яке провели провідні фахівці Держлікслужби України.

У рамках відкритого обговорення Наталя Тахтаулова начальник управління ліцензування, сертифікації виробництва та контролю за дотриманням ліцензійних умов та Костянтин Романенко начальник відділу організації нагляду за безпекою використання лікарських засобів розповіли про законодавчі напрацювання робочих груп Держлікслужби України та роз’яснили які новації ці зміни принесуть галузі. Це і спрощення умов ведення бізнесу, внормування діючого законодавства та його гармонізацію з нормативно-правовим полем ЄС. На сьогодні більшість з цих документів знаходяться на погодженні зацікавлених міністерств, зокрема, Міністерства охорони здоров’я.

Голова Держлікслужби України Михайло Пасічник також взяв активну участь у відкритому обговоренні тих запропонованих змін, які нині потребує галузь. Він зокрема наголосив, що Держлікслужба зі свого боку нині робить все можливе аби максимально зняти бюрократичні бар’єри та нормативні неузгодженості, що заважають веденню фармацевтичного бізнесу. І хоча в компетенцію Держлікслужби не входить ціноутворення на лікарські засоби та медичні вироби, але ці кроки безпосередньо мають сприяти зменшенню навантаження на бізнес, а, як наслідок, і здешевленню ліків. На завершення Михайло Пасічник висловив сподівання, що вже найближчим часом низку з поданих на розгляд Верховної Ради документів, депутати розглянуть і приймуть.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Держлікслужба звернулась до керівників територіальних органів Держлікслужби України та керівників суб'єктів господарювання, які займаються реалізацією, зберіганням і застосуванням лікарських засобів

Наступна

Законодавчі ініціативи для фармації