Аналітична довідка про роботу зі зверненнями громадян, що надійшли до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області у 2020 році

Опубліковано 04.01.2021 о 11:23

На виконання наказу Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками від 29.12.2016 року № 10-Адм (зі змінами) «Щодо звітності про стан роботи зі зверненнями громадян», виконання Указу Президента України від 07.02.2008р. №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до врядування» Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області (далі – Служба) надає інформацію про звернення та скарги громадян, які надійшли до Служби в 2020 році.

 У 2020 році до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області надійшло 6 звернень.

  1. Звернення надіслано поштою від Управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації за належністю, первинне у вигляді заяви, індивідуальне, категорія автора не вказана, соціальний стан пенсіонерка. Звернення розглянуто, заявниця висловила прохання розглянути її скаргу та відповідь надати у телефонному режимі. Отримано відповідь з аптечного закладу щодо ситуації, яка стала підставою для скарги. Заявниці надана відповідь, яка її задовільнила, телефонні розмови задокументовано.
  2. Звернення надійшло поштою від Тернопільської обласної державної адміністрації, первинне у вигляді заяви, індивідуальне, категорія автора не вказана. Звернення визнано анонімним та залишено без розгляду відповідно до статті 8 ЗУ «Про звернення громадян».
  3. Звернення надійшло з Тернопільської ОДА, первинне, у вигляді скарги на урядову телефонну «гарячу лінію», індивідуальне, категорія автора дитина війни, за соціальним станом пенсіонер, висловила прохання розглянути її скаргу та відповідь надати у телефонному режимі. Заявниці надана відповідь, яка її задовільнила, телефонні розмови задокументовано.
  4. Звернення надійшло з Тернопільського Відділу поліції ГУНП в Тернопільській області, первинне, індивідуальне, соціальний стан автора звернення – пенсіонер. Звернення розглянуто, за запитом Служби погоджено здійснення позапланової перевірки для відбору зразків лікарського засобу із сумнівом щодо якості для проведення лабораторного аналізу, залишків лікарського засобу не виявлено, надано роз’яснення скаржнику у письмовому вигляді. Поінформовано Нацполіцію та Держлікслужбу щодо результатів розгляду звернення.
  5. Звернення надійшло поштою, первинне у вигляді пропозиції, колективне, категорія автора у листі не вказана, за соціальним станом підприємці. Звернення розглянуто, дано роз’яснення. Адресату дана відповідь в установлений законом термін.
  6. Звернення надійшло з Тернопільської ОДА, первинне, у вигляді скарги на урядову телефонну «гарячу лінію», індивідуальне, категорія автора у листі не вказана, соціальний стан теж. Звернення розглянуто, надано роз’яснення скаржнику у письмовому вигляді в установлений законом термін. Поінформовано Тернопільської ОДА щодо вжитих заходів.

У порівнянні з 2019 року кількість звернень зменшилась у двічі.

 

І. Основні питання, що порушуються у зверненнях:

У 2020 році у зверненнях порушено питання якості лікарських засобів реалізованих з аптечних закладів, порядку відпуску лікарських засобів з аптечних закладів та наявність у реалізації хірургічних медичних масок.

У 2019 році у зверненнях порушувались питання якості лікарських засобів реалізованих з аптечних закладів, порядку відпуску лікарських засобів з аптечних закладів, порушення ліцензійних умов та можливість відкриття нових аптечних закладів у сільській місцевості.

 

ІІ. Характеристика звернень:

  1. За формою надходження:

3 через органи влади, 1 надіслано поштою, 1 від ГУ Нацполіції в Тернопільській області, 1 від Управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА.

  1. За ознакою надходження:

Всі звернення первинні.

  1. За видами:

3 звернення скарга, 2 звернення заява, 1 звернення пропозиція.

  1. За статтю авторів звернень:

3 автори звернення жіночої статі, 2 автори звернення чоловічої статі, стать 1 автора встановити неможливо.

  1. За суб’єктом:

5 звернень – індивідуальні. 1 колективне.

  1. За типом:

4 звернення письмові, 2 звернення усні на телефонну «гарячу лінію».

  1. За категоріями авторів звернень:

1 автор «дитина війни», 5 авторів інші категорії.

  1. За соціальним станом автора звернення:

2 авторів соціальний стан не встановлено, 2 автори підприємці, 3 пенсіонери.

     9.За результатами розгляду:

1 звернення визнано анонімним та залишено без розгляду відповідно до статті 8 ЗУ «Про звернення громадян», 5 звернень дано роз’яснення.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Аналітична довідка про роботу зі зверненнями громадян, що надійшли до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області у ІV кварталі 2020 року

Наступна

Аналітична довідка про роботу зі зверненнями громадян, що надійшли до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області у І кварталі 2021 року