Звіт про роботу із зверненнями громадян, що надійшли до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Сумській області за І квартал 2020 року

Опубліковано 07.04.2020 о 11:24

На виконання Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07 лютого 2008 р. № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення  до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» в Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у  Сумській області (далі Служба) було проаналізовано роботу зі зверненнями громадян за І квартал 2020 року.

У І кварталі  2020 року до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Сумській області (далі – Служба) надійшло 14  звернень громадян. Заяви індивідуальні, первинні від 12 жінок та 2 чоловіків. Всі звернення направлені з урядової гарячої лінії ( Сумська  ОДА). 13 звернень надійшли від мешканців обласного центру та 1 звернення від жительки сільської місцевості. За соціальним станом авторів звернень  надійшло 6 заяв від  пенсіонерів (з яких 1 інвалід І групи, 1 ветеран праці), 2 заяви від безробітних (з них 1 – одинока мати), 1 заява від  підприємця та 5 заяв від інших категорій.  

У зверненнях порушені проблемні питання:

– щодо роботи аптеки з виготовлення лікарських засобів та отримання  передоплати ( 1 звернення);  

– щодо наявності в аптечних закладах медичних виробів, а саме масок медичних (13 звернень).

 Матеріали справи щодо отримання  передоплати за виготовлення лікарських засобів, відповідно до ст. 7 Закону України «Про звернення громадян»,  передано за належністю.   Службою надано письмові роз’яснення 13  скаржникам, та повідомлено про розгляд справи у телефонному режимі.

Службою приділяється значна увага  повноті розгляду поставлених у зверненнях питань та законності і обґрунтованості прийнятих  рішень.

Питання ефективності розгляду звернень громадян є першочерговим завданням Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Сумській області.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Звіт про роботу із зверненнями громадян, що надійшли до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Сумській області за ІV квартал 2019 року

Наступна

Звіт про роботу із зверненнями громадян, що надійшли до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Сумській області за ІІ квартал 2020 року