Звіт про роботу із зверненнями громадян, що надійшли до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Сумській області за 2022 рік

Опубліковано 14.02.2023 о 10:41

На виконання Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07 лютого 2008 р. № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення  до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» в Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у  Сумській області (далі – Служба) було проаналізовано роботу зі зверненнями громадян за 2022 рік.

У  2022 році  до Служби надійшло 4 звернення громадян. Заяви індивідуальні,  первинні. Звернення надійшли від 2 чоловіків (два  звернення від 1 чоловіка)  та  від 1 жінки. Один чоловік – мешканець  області, проживає у місті. Чоловік і жінка мешканці обласного центру Чоловік, що проживає в обласному центрі є інвалідом ІІ групи.

Одна заява надійшла від органів державної влади та 3 звернення через засоби телефонного зв’язку.

У одній заяві  порушено питання щодо якості лікарського засобу,  та  три  звернення з питань відпуску з аптечних закладів лікарських засобів за безоплатними та пільговими рецептами.

Два звернення відповідно до ст. 7 Закону України «Про звернення громадян» передано за належністю до Управління охорони здоров’я. За зверненням щодо якості лікарського засобу проведено  одну позапланову перевірку, заявнику надано роз’яснення, Одному скаржнику  надано роз’яснення з питань відпуску лікарських засобів з аптечних закладів, Дублетних  звернень до Служби не надходило.

Службою розглянуто шість звернень громадян  за дорученнями Держлікслужби. За двома зверненнями з питань якості лікарських засобів проведено дві позапланові перевірки, заявникам надано роз’яснення. Одне звернення з питань наявності лікарських засобів в аптечних закладах  розглянуто позитивно, громадянку забезпечено ліками. Звернення щодо ціни на лікарський засіб передано для розгляду до Держпродспоживслужби в Сумській області. За двома зверненнями з питань роботи оптових постачальників під час бойових дій в Сумській області надано роз’яснення. Матеріали розгляду справ направлені до Держлікслужби.

    При наданні відповіді на звернення приділяється значна увага  повноті розгляду поставлених у зверненнях питань та законності і обґрунтованості прийнятих  рішень.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Звіт про роботу із зверненнями громадян, що надійшли до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Сумській області за 2021 рік

Наступна

Звіт про роботу із зверненнями громадян, що надійшли до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Сумській області за І квартал 2023 року