Звіт про розгляд звернень громадян, що надійшли до Держлікслужби у ІV кварталі 2021 року

Опубліковано 10.01.2022 о 16:51

На виконання вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» в Держлікслужбі проводиться системна робота із забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення, задоволення законних вимог заявників, реального поновлення порушених конституційних прав громадян та запобігання у подальшому таких порушень.

У ІV кварталі 2021 року до Держлікcлужби надійшло 147 звернень громадян,  що на 29 більше ніж у звітному періоді порівняно з відповідним періодом 2020 року. З усіх 147 звернень – 82% (121) складають заяви,  17% (25) – скарги, 1% (1) – пропозиції. З них безпосередньо (від громадян поштою) надійшло 111 (75%) звернення (з них електронною поштою – 95),  з МОЗ України 12 звернень (8%), через органи влади – 4 (3%), 20 (14%) звернення надійшло від державної установи «Урядовий контактний центр», на особистому прийомі – 0. Індивідуальні звернення становили 100% (147), колективні – 0. Усього до Держлікслужби звернулося 147 громадян.

 

Отримані звернення розподіляються за типом надходження: листи –     26 (18%), усні – 29 (20%), електронні – 92 (62%).

За статевим розподілом авторів звернень, до Держлікслужби  зверталося: чоловіків – 51% (75); жінок – 49% (72).

Залишається достатньо високою активність громадян, які мають встановлені законодавством пільги. Зі зверненнями зверталися наступні категорії громадян, що потребують соціального захисту і підтримки:

  • особа з інвалідністю 1 групи – 1;
  • особа з інвалідністю 2 групи – 7;
  • особа з інвалідністю 3 групи – 1;
  • одинока мати – 1.

До Держлікслужби протягом звітного періоду звернулося 16 пенсіонерів.

Найбільшу кількість звернень зареєстровано від жителів
м. Києва (38).

 

РОЗПОДІЛ

звернень за адміністративно-територіальними одиницями України

Основними питаннями, що порушувалися у зверненнях, надісланих до Держлікслужби, залишаються наступні:

  • якість лікарських засобів (70);
  • обіг лікарських засобів (13);
  • порушення ліцензійних умов в аптечних закладах (4);
  • питання медичних виробів (18);
  • обіг наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (3);
  • питання роботи аптечних закладів (21);
  • питання фармацевтичного виробництва (1);
  • забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, реалізація прав і свобод громадян, запобігання дискримінації (2);
  • Освіта, наукова, науково-технічна, інноваційна діяльність та інтелектуальна власність (3);
  • праця і зарплата (5);
  • охорона здоров’я (3);
  • інше (4).

При розгляді звернень проводиться активна співпраця між структурними підрозділами Держлікслужби, територіальними органами Держлікслужби, а також іншими організаціями та установами.

Усі звернення громадян розглянуті Держлікслужбою у строки, визначені Законом України «Про звернення громадян», а саме: надано 114 відповідей-роз’яснень; 5 – вирішено позитивно; 10 звернень було надіслано на розгляд за належністю іншим установам; 1 – звернення, що повернуто авторові відповідно до статей 5 і 7 Закону України “Про звернення громадян; 17 звернень – у стадії розгляду. Крім того, за звітний період до Держлікслужби надійшло 2 повторних звернення.

Таким чином, одним з основних завдань Держлікслужби залишається своєчасне реагування на проблемні питання, порушені у зверненнях громадян, виявлення причин, що породжують їх надходження, усунення наявних порушень і недоліків із заявлених питань, а також реалізацію конституційних прав, свобод людини й громадянина, які є головними основами демократичної, соціально-правової держави.

Завантажити файл

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Звіт про розгляд звернень громадян, що надійшли до Держлікслужби у ІІІ кварталі 2021 року

Наступна

Звіт про розгляд звернень громадян, що надійшли до Держлікслужби у 2021 році