Всесвітній день правильного використання антибіотиків триває

Опубліковано 22.11.2023 о 16:30

Всесвітній день правильного використання антибіотиків триває. Його метою є підвищення поінформованості громадськості в усьому світі про проблему стійкості до протимікробних препаратів, щоб не допустити її подальшого розвитку та поширення.

         Головна причина появи резистентності бактерій – це безвідповідальне вживання антибіотиків.

         Відповідальність лежить як на людях, які займаються самолікуванням, так і на фармацевтичних працівниках, які не інформують клієнтів про наслідки купівлі антибіотиків без  призначення.

         На цьому тижні під час моніторингового  відвідування аптек головні спеціалісти Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Харківській області спілкуються з фармацевтичними працівниками про важливість відпуску антибіотиків за е-рецептом лікаря. Адже впровадження електронного рецепта на антибактеріальні препарати дає можливість мінімалізувати неконтрольоване вживання антибіотиків.

         Фармацевтичним працівникам роз’яснюється глобальна проблема антибіотикорезистентності та заходи щоб запобігти розвитку стійкості до протимікробних препаратів.

         Ефективно запобігти нераціональному використанню антибактеріальних препаратів можливо лише спільними зусиллями медичних та фармацевтичних працівників.

         Пам’ятайте: коли справа дійшла до антибіотиків, і загалом у питаннях, що стосується здоров’я, не слухайте пересічних громадян без медичної експертизи. Якщо ви хворієте, зверніться по медичну допомогу, бо призначати антибіотики – справа лікаря.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

З 18 до 24 листопада відзначається Всесвітній тиждень обізнаності про стійкість до протимікробних препаратів

Наступна

Інформація щодо аптек, які відновили свою діяльність на деокупованих територіях Харківської області станом на 29.11.2023