В Миколаївській області відкрито МАП

Опубліковано 01.03.2024 о 10:48

В Миколаївській області 01.03.2024 року розпочав свою роботу перший мобільний аптечний пункт!

За підтримки Миколаївської обласної військової адміністрації Підприємством Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України «Шпиталь Українського червоного хреста» розпочато роботу першого в області мобільного аптечного пункту. 

Держлікслужбою та Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Миколаївській області (далі-Служба) під час підготовки та реалізації цього важливого соціального проєкту надана вся необхідна методична допомога та проведена інформаційно-роз’яснювальна робота.

Завдяки вжитим заходам, мобільний аптечний пункт (МАП) облаштований відповідно до Ліцензійних умов провадження діяльності  та буде обслуговувати мешканців 5 сіл два з яких деокуповані у 2022 році.  МАП буде здійснювати реалізацію безрецептурних та рецептурних лікарських засобів, зокрема за програмою реімбурсації  «Доступні ліки». За результатами роботи МАПу очікується можливість розширення маршрутів на інші населені пункти, в яких відсутні стаціонарні аптечні заклади.  

На відкритті маршруту 01.03.2024 року організаторів та учасників соціальної ініціативи привітали заступник  Голови Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров, начальник  Служби Юрій Гальченко та заступник начальника Служби Антоніна Ковальчук.

Урядом та Міністерством охорони здоров’я України приділяється особлива увага належному забезпеченню сільського населення України лікарськими засобами, в тому числі шляхом запровадження роботи мобільних аптечних пунктів.

Зі свого боку Служба пропонує ліцензіатам що здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами на території Миколаївської області долучитися до реалізації такого важливого соціального проєкту як «Мобільний аптечний пункт». Вся необхідна інформаційна та методична підтримка буде своєчасно надана.

Служба бажає успіхів в подальшій реалізації соціальних проєктів Миколаївській обласній організації Товариства Червоного Хреста України та його підприємству «Шпиталь Українського червоного хреста», в тому числі в рамках укладеного меморандуму про співпрацю.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Підписано Меморандум про співпрацю

Наступна

Зміни законодавства щодо можливості проведення щеплення в аптеках