Головні спеціалісти сектору провели ознайомчі інформаційно-консультативні візити в аптечні заклади міста Тернополя та Тернопільської області

Опубліковано 19.10.2023 о 12:25

З 13 жовтня 2023 року відпуск наркотичних (психотропних) лікарських засобів в аптечних закладах почав здійснюватися виключно на підставі електронного рецепта. 

Звертаємо Вашу увагу, що ця зміна передбачає зокрема і те, що призначення та відпуск наркотичних (психотропних) лікарських засобів, часткова чи повна вартість яких відшкодовується в рамках програм місцевих бюджетів згідно з Постанови КМУ від 17.08.1998 №1303, здійснюється також виключно за електронним рецептом. 

Винятки діятимуть лише для лікарських засобів екстемпорального виготовлення, у разі виникнення технічних питань у роботі ЕСОЗ, які унеможливлюють виписування електронних рецептів, або у випадку призначення таких препаратів на територіях, де тривають активні бойові дії. У таких випадках призначення та відпуск ліків може здійснюватися за паперовим рецептом.

Ця вимога визначена наказом МОЗ України від 21.07.2023 №1333 «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 19 липня 2005 року №360». При цьому звертаємо Вашу увагу, що порядок звітування аптек щодо відпуску таких лікарських засобів не змінюється.

Головні спеціалісти сектору провели ознайомчі візити в аптечні заклади міста Тернополя та Тернопільської області для моніторингу ситуації щодо відпуску рецептурних лікарських засобів, проблем, що виникають у зв’язку з цим питанням, а також надають консультації враховуючи воєнний стан.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

З 13 жовтня 2023 року відпуск наркотичних (психотропних) лікарських засобів здійснюватиметься за електронними рецептами

Наступна

Що потрібно знати про антибіотики!