До уваги керівників суб`єктів господарювання

Опубліковано 23.05.2023 о 14:38

На виконання доручення Міністра охорони здоров’я України В.Ляшка від 11.05.2023 №ДМ/33/6-23, листа Держлікслужби від 17.05.2023 №4695-001.3/004.0/17-23 Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Харківській області просить розглянути питання щодо поступового відновлення господарської діяльності з оптової та роздрібної торгівлі на деокупованих територіях Харківської області для постачання та реалізації лікарських засобів і медичних виробів у аптечних закладах, розташованих на цих територіях.

Нагадуємо, що згідно Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02 березня 2015 року № 222-VIII (зі змінами) (далі – Закон) ліцензія на провадження виду господарської діяльності може бути зупинена повністю або частково. У разі зупинення дії ліцензії за власним бажанням ліцензіат подає до Держлікслужби заяву про зупинення дії ліцензії повністю або частково за встановленою формою (Додаток 21 до Ліцензійних умов, затверджених постановою Кабінету Міністрів України 30.11.2016 № 929 (із змінами)).

Орган ліцензування інформує ліцензіата щодо рішення про зупинення дії ліцензії повністю або частково не пізніше трьох робочих днів з дня його прийняття шляхом направлення йому рекомендованого листа.

 Статтею 16 Закону передбачено термін зупинення дії ліцензії повністю або частково на підставі заяви ліцензіата про зупинення власної ліцензії повністю або частково  – не більше ніж на шість місяців з дня набрання чинності рішення про зупинення дії ліцензії повністю або частково.

Відповідно до статті 16 Закону, дія ліцензії відновлюється повністю або частково в разі надання Держлікслужбі ліцензіатом заяви про відновлення дії ліцензії повністю або частково за встановленою формою (Додаток 22 до Ліцензійних умов, затверджених постановою Кабінету Міністрів України 30.11.2016 № 929 (із змінами)) та відомостей про усунення підстав, що стали причиною для зупинення дії ліцензії повністю або частково.

Орган ліцензування протягом п’яти робочих днів з дня отримання заяви приймає рішення про відновлення дії ліцензії повністю або частково.

Інформацію щодо проведеної роботи стосовно  відновлення господарської діяльності з оптової та роздрібної торгівлі на деокупованих територіях Харківської області для постачання та реалізації лікарських засобів і медичних виробів у аптечних закладах, розташованих на цих територіях просимо направляти в електронному вигляді на адресу:dls.kh@dls.gov.ua  та Chubar_OP@ dls.gov.ua.

Офіційний лист

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Щодо відпуску рецептурних лікарських засобів

Наступна

Інформація щодо аптек, які відновили свою діяльність на деокупованих територіях Харківської області станом на 29.06.2023