До уваги суб’єктів господарювання

Опубліковано 26.12.2023 о 14:48

До уваги суб’єктів господарювання – ліцензіатів що здійснюють/планують здійснювати діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами через аптечні заклади розміщені в приміщеннях та/або на території лікувально-профілактичних закладів.

Кабінетом Міністрів України 22 грудня 2023 року прийнято постанову № 1362, яка набуває чинності через 2 місяці з дня її опублікування.

Постановою Уряду затверджено зміни  до постанов Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. № 929 “Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)” і від 27 лютого 2019 р. № 136 “Деякі питання щодо договорів про реімбурсацію”.

Відповідно до затверджених змін до Порядку укладення, зміни та припинення договору про реімбурсацію, суб’єкти господарювання, аптеки та/або аптечні пункти яких розміщені у приміщенні та/або на території лікувально-профілактичного закладу, зобов’язані укласти договір з НСЗУ з метою забезпечення в таких аптечних закладах відпуску споживачам лікарських засобів та/або медичних виробів згідно з умовами укладеного договору.

Даний обов’язок також передбачений змінами внесеними  до пункту 165  Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів).

Детальніше із текстом постанови Кабінету Міністрів України від 22 грудня 2023 року №1362 та внесеними нею змінами можливо ознайомитись на Урядовому порталі за посиланням:

 https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennia-zmin-do-postanov-kabinetu-ministriv-a1362

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Щодо термінів договорів по реімбурсації

Наступна

Відповідальність за продаж лікарських засобів в аптечних закладах без рецепта у заборонених законодавством випадках