Завершилось 178-ме засідання Європейської комісії з фармакопеї

Опубліковано 22.03.2024 о 10:23

20 березня 2024 року завершилось 178-ме засідання Комісії з Європейської фармакопеї.

Чергове засідання Комісії з Європейської фармакопеї було присвячене обговоренню нагальних питань фармакопейних стандартів, зокрема, змін до фармакопейних статей, керівництв та міжнародних нормативно-правових документів.

Делегати обговорили останні досягнення в рамках пріоритетів розвитку на 2023-2025 роки, та представлені Постійним Комітетом Комісії з Європейської фармакопеї, створені на основі пропозицій Європейського директорату з якості лікарських засобів та охорони здоров’я (EDQM) і Секретаріату Комісії з Європейської Фармакопеї пропозиції щодо продовження попереднього плану розвитку. Також EDQM поінформував про Середньострокову стратегію на 2024-2027 рр.

Постійний комітет Комісії наголосив на важливості й необхідності застосування Європейською фармакопеєю ініціатив щодо інноваційних технологій. Учасників зустрічі повідомили, що з дванадцятого видання Європейської фармакопеї  буде лише онлайн, а паперової версії не буде. Онлайн версія буде на іншому сайті, зміниться формат (стане юзер-френдлі), буде більш захищеною і надаватись за ліцензією, дійсною 365 днів.

На засіданні особливу увагу приділено питанням використання лікарських засобів для генної терапії, хімічних прекурсорів для радіофармацевтичних препаратів, сировини біологічного походження для виробництва лікарських засобів клітинної та генної терапії, речовин та лікарських засобів для фаготерапії для людей і ветеринарії, розглянуто пропозицію щодо додавання  нового тексту про рідкий екстракт каннабісу тощо.

У 2024 році Європейський директорат з якості лікарських засобів і охорони здоров’я (EDQM) святкує 60 років передового досвіду в захисті та зміцненні громадського здоров’я.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Зі святом

Наступна

До уваги керівників суб’єктів господарювання