Контроль за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на лікарські засоби вітчизняного виробництва

Опубліковано 16.03.2022 о 11:59

        З метою забезпечення цінової стабільності у державі в умовах воєнного стану Кабінет Міністрів України постановою від 06 березня 2022 р. № 223 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548» установив, що на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. N 64 “Про введення воєнного стану в Україні”,  Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі – Держлікслужба) спільно з обласними військовими адміністраціями, Національною поліцією, Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, забезпечуватиме контроль за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на нестероїдні протизапальні лікарські засоби вітчизняні, антибактеріальні лікарські засоби вітчизняного виробництва.

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Херсонській області (далі – Служба), як територіальний орган Держлікслужби, реалізує повноваження Держлікслужби на території Херсонської області.

      Якщо споживач вважає, що аптечний заклад завищив ціни на вказані групи лікарських засобів, він може звернутися до Служби, яка, у свою чергу, оброблятиме отриману інформацію за визначеною методикою. У разі виявлення порушень Служба направлятиме її до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області для відповідного реагування.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Херсонській області долучилася до відзначення Дня єднання України

Наступна

Перелік працюючих аптек міста Херсона і Херсонської області станом на 18 березня 2022 року