Ліцензіатам з обігу підконтрольних речовин: в фокусі уваги – утилізація прекурсорів.

Опубліковано 21.03.2024 о 13:02

21.03.2024 року в Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Запорізькій області, комісійно та за участю працівника УБН ГУНП в Запорізькій області, відбулось знищення прекурсорів, непридатних для подальшого використання.

Нагадуємо, що питання утилізації підконтрольних речовин, зокрема, прекурсорів, регулюються постановами Кабінету Міністрів України від 03.06.2009 № 589 «Про затвердження Порядку провадження діяльності, пов’язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, та контролю за їх обігом» (далі – Порядок), від 06.04.2016 №282 «Деякі питання ліцензування господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом Міністрів України, розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до зазначеного переліку».

Важливі етапи оформлення процедури знищення прекурсорів:

  1. Лист до управління  боротьби з наркозлочинністю ГУНП щодо надання кандидатури, яка буде присутня при знищенні підконтрольних речовин.
  2. Письмове звернення до Держлікслужби з заявою на визначення методу знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, препаратів (лікарських засобів), що містять наркотичні засоби, психотропні речовини, включені до таблиць II і III переліку (770-2000-п ), та (або) прекурсори, включені до таблиці IV переліку, в кількості, що перевищує гранично допустиму, за формою додатку 3 Порядку. До заяви додається копія листа до управління  боротьби з наркозлочинністю ГУНП (див. п.1).
  3. Видання керівником ліцензіата наказу про створення комісії зі знищення прекурсорів, яку очолює керівник або заступник керівника.
  4. За результатами знищення комісії скласти акт за формою згідно з додатком 4 Порядку у трьох примірниках, по одному примірнику акту надіслати до Держлікслужби (м.Київ, пр.Берестейський, 120А) та УБН ГУНП.

До відома:

контакти Управління боротьби з наркозлочинністю  ГУНП в Запорізькій області 

095-29-13-333, 096-65-50-229,

канцелярія ГУНП (061)239-23-53

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Працюючі аптечні заклади Запорізької області (крім ТОТ)

Наступна

ВІДПУСК РЕЦЕПТУРНИХ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ