На Рівненщині припинено діяльність незаконної інтернет-аптеки

Опубліковано 15.03.2024 о 08:34

За повідомленням Держлікслужби  (https://www.dls.gov.ua/news/), Управлінням боротьби з наркозлочинністю ГУ Національної поліції в Рівненській області за сприяння Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками припинено діяльність незаконної інтернет-аптеки.

Під час  розслідування кримінального провадження, в ході санкціонованого обшуку за місцем проживання фізичної особи, було виявлено та вилучено лікарські засоби (в кількості 47053 пігулки) з маркуванням на іноземній мові, котрі остання отримувала з-за кордону та частину з яких реалізовувала через вебсайти, інформація про які відсутня в Ліцензійному реєстрі з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), що ведеться Держлікслужбою.

Держлікслужба звертає увагу,  що під час участі Голови Держлікслужби у вересні 2023 року у заходах «Гіркі пігулки: боротьба з нелегальним ринком підроблених ліків», який відбувся в рамках реалізації Програми «Міжнародне комп’ютерне хакерство та інтелектуальна власність», організаторами якої є Міністерство юстиції США (ICHIP) та Бюро Державного департаменту США з міжнародних питань боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності, було повідомлено, що основним шляхом розповсюдження фальсифікованих або незареєстрованих лікарських засобів є інтернет-мережа.

Держлікслужба наголошує,  що при купівлі лікарських засобів в Інтернет-мережі необхідно з особливою увагою підходити до вибору тих вебсайтів, які здійснюють продаж фармацевтичної продукції.

У свою чергу, суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами, на своїх вебплатформах мають обов’язково розмістити інформацію щодо назви підприємства, адрес аптек та аптечних пунктів, а також надати контактні дані.

Також важливо пам’ятати, що реалізовуватись в Україні можуть виключно зареєстровані лікарські засоби. Перевірити це можна за посиланням.

Окрім того, споживачі можуть уточнити інформацію про інтернет-аптеки, звернувшись до Держлікслужби за телефоном +380 (44) 422-55-77 або написавши на електронну адресу dls@dls.gov.ua

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Опубліковано монографію «Конопель квітки»

Наступна

Укладено Меморандум про співпрацю з Південним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці