ПЕРЕСУВНІ АПТЕКИ ПРАЦЮВАТИМУТЬ У СІЛЬСЬКІЙ ТА ВАЖКОДОСТУПНІЙ МІСЦЕВОСТІ

Опубліковано 20.11.2023 о 17:25

У приміщенні Державноі служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області пройшли обговорювання що до функціювання мобільних аптек у сільській, важкодоступній місцевості та прифронтових територіях.

Уряд дозволив ліцензіатам з роздрібної торгівлі лікарськими засобами утворювати мобільні аптечні пункти. Мобільні аптеки зможуть функціонувати виключно у сільській місцевості, де відсутні аптечні пункти, а у мешканців – обмежений доступ до лікарських засобів.

Крім того під час дії воєнного стану, такі пересувні аптечні пункти працюватимуть у прифронтових територіях та у зонах надзвичайних ситуацій. 

У прифронтових територіях, наразі суттєво зруйнована медична та аптечна інфраструктура. А в селах та селищах міського типу наразі працюють близько 5 700 аптек та аптечних пунктів. Загалом по країні залишається понад 20 000 сіл, де немає аптек. 

Тому створення таких мобільних аптек має покращити доступ людей до необхідних ліків. 

Зокрема, такі аптечні пункти відпускатимуть препарати за програмою «Доступні ліки».  Право створювати такі мобільні аптеки є виключно у ліцензованих підприємств, тому що якість залишається головною складовою при отримані лікарських засобів споживачами.

Начальник Держлікслужби в Одеській області Валерія Ляшенко-Щербакова, звернулась до  ліцензіатів з проханням скористатись такою можливістю – створити ці мобільні аптеки та наблизити програму «Доступні ліки» до місця проживання тих, хто їх потребує.

В мобільних аптечних пунктах діятимуть ті ж правила відпуску лікарських засобів, як і в стаціонарних аптеках. Всі рецептурні препарати відпускатимуть виключно за рецептом лікаря, будь то  паперовий або електронний рецепт.

Наразі, створити пересувні аптеки, в Одеській області виказали бажання 4 суб`екта господарювання.

Бережіть себе! Все буде Україна!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

ВСЕСВІТНІЙ ТИЖДЕНЬ ПІДВИЩЕННЯ ОБІЗНАНОСТІ ПРО ПРОБЛЕМУ СТІЙКОСТІ ДО ПРОТИМІКРОБНИХ ПРЕПАРАТІВ, 18-24 ЛИСТОПАДА 2023 РОКУ

Наступна

Зупинено дію переліків ліків, заборонених до рекламування