Про зберігання лікарських засобів у літній період

Опубліковано 06.06.2023 о 12:59

До уваги керівників суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією (торгівлею), зберіганням і застосуванням лікарських засобів!

У зв’язку з настанням літнього періоду та значним підвищенням температури повітря, Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Волинській області попереджає та зобов’язує керівників та уповноважених осіб аптечних та лікувально-профілактичних закладів забезпечити належні температурні умови зберігання лікарських засобів відповідно до інструкції про медичне застосування під час транспортування і зберігання та неухильно їх дотримуватися.

Відповідно до вимог Ліцензійних умов, ліцензіат повинен дотримуватися визначених виробником загальних та специфічних умов зберігання лікарських засобів та під час транспортування ліків, забезпечувати умови їх зберігання відповідно до встановлених  вимог.

Перевезення лікарських засобів, що вимагають особливих температурних умов зберігання, здійснюється тільки спеціально обладнаним транспортом, оснащеним рефрижераторними установками, які обладнуються пристроями для постійного моніторингу температури, або термоконтейнерами.

Відповідно до вимог розділу ІІ наказу МОЗ України від 16.12.2003 р. № 584 «Про затвердження Правил зберігання та проведення контролю якості лікарських засобів у лікувально-профілактичних закладах» у приміщеннях лікувально – профілактичних закладів, де зберігаються лікарські засоби повинні підтримуватися температура і вологість повітря, які відповідають вимогам інструкції про застосування лікарських засобів.

Щодо вимог до умов зберігання медичних імунобіологічних препаратів, то їх визначено наказом МОЗ України від 16.09.2011 р. № 595 «Порядок забезпечення належних умов зберігання, транспортування, приймання та обліку вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного в Україні».

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Інформація щодо звернень для споживачів

Наступна

Проведено навчальний семінар для уповноважених осіб окремих лікувально-профілактичних закладів області на тему: «Вимоги до маркування та супровідних документів  до медичних виробів»