Про набрання чинності змін до Ліцензійних умов

Опубліковано 13.11.2023 о 13:29

        Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Миколаївській  області  (далі – Служба) звертає увагу територіальних громад сільської місцевості області та суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами на те, що  26.11.2023  набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України від 22.09.2023№ 1015 «Про внесення змін до пункту 168 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)» .

Відповідно до затверджених змін, лібералізовано вимоги щодо мінімальної площі аптек, які здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами у сільській місцевості, а саме:

    для аптек, розташованих у селищах та селищах міського типу, – не менше ніж 30 кв. метрів (площа торговельного залу – не менше ніж 13,5 кв. метра);

     для аптек, розташованих у селі, – не менше ніж 18 кв. метрів (площа торговельного залу – не менше ніж 6 кв. метрів, приміщення для зберігання лікарських засобів – не менше ніж 3,6 кв. метра; кімната для персоналу – не менше ніж 2,4 кв. метра).

         Вимоги до мінімальної  площі  для аптек, розташованих у містах залишилися без змін.     

Також Служба нагадує, що 09.10.2023 набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 04.08.2023 № 809 «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)», якою запроваджено порядок функціонування мобільних аптечних пунктів.  

Вказані постанови Уряду спрямовані на сприяння у задоволенні потреб населення сільської місцевості у постачанні лікарських засобів та виробів медичного призначення, підвищення рівня доступності до них, стимулювання суб’єктів господарювання – ліцензіатів до відкриття нових місць провадження діяльності у сільській місцевості, зокрема на деокупованих територіях та територіях, на яких до тепер не функціонують аптечні заклади.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Роз’яснення МОЗ України щодо порядку виписування та відпуску наркотичних засобів

Наступна

До всесвітнього тижня боротьби з антибіотикорезистентністю