Про необхідність дотримання температурних умов зберігання лікарських засобів

Опубліковано 31.05.2019 о 10:38

У зв’язку з високою температурою повітря Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Запорізькій області (далі – Служба) наголошує на необхідності суворого дотримання умов зберігання лікарських засобів, які визначені в інструкціях, під час їх зберігання та транспортування.

Необхідно пам’ятати, що в разі порушення умов зберігання ліки можуть змінити свої властивості. Для кожного лікарського засобу визначені притаманні саме йому температурні обмеження, які мають бути забезпечені при його транспортуванні та зберіганні.

Звертаємо увагу, що у разі порушення температурного режиму зберігання, діюча речовина лікарського засобу здатна змінювати свої властивості, що може замість очікуваної допомоги заподіяти шкоду здоров’ю людини. Також Служба звертає увагу суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами на неприпустимість транспортування лікарських засобів транспортом загального користування, яким здійснюється перевезення пасажирів, та у поштових відправленнях.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Запорізькій області надає інформацію щодо утилізації лікарських засобів

Наступна

Перенесення засідання атестаційної комісії з атестації провізорів і фармацевтів