Тарас Пронів: лікарські засоби, що надходять до лікарень гуманітарною допомогою, зберігаються та використовуються згідно законодавства України

Опубліковано 09.06.2022 о 16:18

09 червня відбулась робоча зустріч начальника Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області Тараса Проніва та директора КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» Ярослава Чайківського, на якій було обговорено умови надходження та використання лікарських засобів та виробів медичного призначення, що надходять в Україну гуманітарною допомогою. Ознайомились з умовами зберігання та належним документальним веденням.

  «З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну  велику роль у забезпеченні закладу необхідними лікарськими засобами, медичними виробами, витратними матеріалами, засобами індивідуального захисту, необхідних для належного функціонування відділень в умовах воєнного стану відіграла гуманітарна та благодійна допомога, яку надавали інші країни, міжнародні та громадські організації, фонди та приватні особи.

Серед переліку лікарських засобів  в більшості були протизапальні, анальгетики, антибіотики,  гормональні, протиблювотні, психолептичні препарати, розчини для поновлення втрат великих об’ємів рідини, гіпотензивні, препарати тиреоїдної групи та антисептики і дезінфектанти, перев’язувальний  матеріал. На даний момент КНП «ТМКЛШД» в повній мірі забезпеченні даними групами препаратів», – розповів Ярослав Чайківський.

«Вантажі, які надходили з міжнародних організацій доставлялися з  температурними датчиками для контролю належних умов транспортування. Ліки супроводжувалися вхідною документацією на іноземній мові, яку ми перекладали для оформлення актів прийому для ведення бухгалтерського обліку. Разом з партіями були присутні інструкції до лікарських засобів, також в електронному режимі контактуємо з представництвами виробників лікарських засобів, куди надсилаємо переліки отриманих препаратів для отримання сертифікатів якості, в більшості виробництва «Фрезеніус Кабі».  

Що заслуговує увагу, так це розподіл отриманих препаратів за допомогою волонтерів у гарячі точки воєнних дій, військові госпіталі, лікувальні заклади на передовій, у яких знаходяться наші лікарі, надаючи медичну допомоги постраждалим, контактуючи з ними, ми передаємо ті препарати і кількості які їм потрібні у даний момент», –  наголосила клінічний фармацевт Оксана Варода.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Головні спеціалісти Служби провели ознайомчі візити в аптечних закладах області

Наступна

Головні спеціалісти Служби провели ознайомчі візити в аптечних закладах області