Головні спеціалісти Служби провели ознайомчі візити в аптечних закладах області

Опубліковано 17.06.2022 о 12:02

В аптечних закладах наявні лікарські засоби L-тироксину, еутироксу, розчини і таблетовані препарати йоду в достатній кількості. Аптеки, що мають договір з Національною службою здоров’я України на відповідний тип програми (Інсуліни, «Доступні ліки») належно забезпечені препаратами інсуліну, серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, діабету ІІ типу, нецукрового діабету, епілепсії, розладів психіки та поведінки. На період дії воєнного стану «Доступні ліки» та інсулін можна отримати як за електронним, так і за паперовим рецептам», – розповіли головні спеціалісти сектору державного контролю у сфері обігу лікарських засобів, медичної продукції та обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекусорів.

Спілкуючись з відвідувачами, з’ясовано, що відбулось підвищення цін. щодо якості лікарських засобів. Скарг стосовно якості лікарських засобів не було.

Від початку воєнного стану в аптечних закладах ціни на лікарські засоби та медичні вироби зросли з об’єктивних причин, на даний момент ціни стабільні і не підвищуються.

До слова, головні спеціалісти сектору державного контролю у сфері обігу лікарських засобів, медичної продукції та обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекусорів провели ознайомчі візити в аптечних закладах міста Тернополя та Тернопільської області:

Товариство з обмеженою відповідальністю «ДЖЕРЕЛА ЗДОРОВ’Я ТЕРНОПІЛЬ» Аптека №6 м. Тернопіль, пр-т Злуки, 27/1;

ТОВ «ФАРМА-ЗАХІД» Аптека №42 м. Тернопіль, вул. Тарнавського М. генерала, 2а, прим.27

Приватне підприємство «Аптека Аронія» Аптека №82 м. Тернопіль, пр-т Злуки, 8, прим.159

МКП «Фармако» Аптека №12 Тернопільська обл., Чортківський р-н, м. Монастириська, вул. Шевченка, 29;

ПП «ЮМА-ВІТА» Аптека №2 Тернопільська обл., Чортківський р-н, м. Монастириська, вул. Шевченка, 35;

ФОП Лисик В.І. Аптека №1 Тернопільська обл., м. Монастириська, вул. Шевченка, 15а.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Тарас Пронів: лікарські засоби, що надходять до лікарень гуманітарною допомогою, зберігаються та використовуються згідно законодавства України

Наступна

Головні спеціалісти Служби провели ознайомчі візити в аптечних закладах області