УВАГА!!! Заборона продажу ліків дітям до 14 років

Опубліковано 16.07.2021 о 10:03

          Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області інформує щодо прийняття Верховною Радою Закон України “Про внесення змін до статті 21 Закону України “Про лікарські засоби” щодо заборони продажу лікарських засобів дітям”.

          Законом забороняється реалізація (відпуск) лікарських засобів (у тому числі з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом) малолітнім особам (віком до 14 років), а також доставка лікарських засобів кінцевому споживачу – малолітній особі.

          При цьому особа, яка здійснює роздрібну торгівлю лікарськими засобами та/або доставку лікарських засобів кінцевому споживачу, у разі виникнення сумнівів щодо віку покупця, повинна вимагати пред’явити паспорт громадянина України або інший документ, що підтверджує його вік. У разі відмови надати такий документ реалізація (відпуск) лікарських засобів цій особі забороняється.

          Прийняття закону дозволить врегулювати на державному рівні ситуацію з неконтрольованим зловживанням лікарськими засобами неповнолітніми особами та сприятиме зменшенню кількості випадків суїциду серед дітей та підлітків.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Меморандум про співпрацю з Державною службою України з питань праці

Наступна

Зміни до Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну