Меморандум про співпрацю з Державною службою України з питань праці

Опубліковано 08.07.2021 о 16:34

          Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Державна служба України з питань праці 6 липня 2021 року підписали Меморандум про співпрацю.

          Метою угоди є консолідація зусиль обох відомств щодо попередження, виявлення та недопущення випадків використання праці громадян без оформлення трудових відносин, порушення роботодавцями гарантованих державою мінімальних соціальних гарантій найманих працівників та законодавства України, забезпечення надходження відповідних податків та внесків до державного та місцевих бюджетів.

          Підписання Меморандуму є черговим кроком об’єднання можливостей державних органів у боротьбі із незадекларованою працею, що посилить інституційну спроможність Держпраці у виявленні неоформлених працівників.

          Головною метою Меморандуму є захист інтересів як фармацевтичного працівника, так і пацієнта від надання неякісної фармацевтичної послуги. Адже лише кваліфіковані спеціалісти в змозі надати належну допомогу, грамотну консультацію під час відпуску лікарських засобів з аптечних закладів.

          Аптека — це заклад охорони здоров’я, який виступає важливим учасником лікувального процесу. Фармацевтичні працівники повинні згадати, що вони є безпосередніми учасниками лікувального процесу, та об’єднати зусилля задля розбудови потужної самоврядної професійної організації, яка насамперед буде дбати про захист здоров’я та життя пацієнта.

          В той час, коли так звані «консультанти» в аптеках, без фармацевтичної освіти, можуть нанести непоправну шкоду здоров’ю населення некваліфікованою консультацією!

          Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області та Головне управління Держпраці в Одеській області також знаходяться у процесі підписання Меморандуму про співпрацю! Документи  по даному питанню знаходяться розробці та підготовці.

 

Бережіть себе та своїх близьких!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Засідання колегії Одеської ОДА

Наступна

УВАГА!!! Заборона продажу ліків дітям до 14 років