Увага! Зміни у вимогах для доступу маломобільних груп населення

Опубліковано 20.06.2019 о 16:49

Згідно п. 8,9 ст. 7 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», п. 5 ст. 19 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності», Закону України «Про лікарські засоби», Ліцензійних умов на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) , затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2016р. №929 дія яких поширюється на всіх суб’єктів господарювання, зокрема на зареєстрованих в установленому законодавством порядку юридичних осіб незалежно від їх організаційно-правової форми та форми власності, фізичних осіб – підприємців, які провадять господарську діяльність з виробництва лікарських засобів, роздрібної торгівлі лікарськими засобами, який одержав розпорядження, припис про усунення порушень законодавства.

Розпорядження, припис або інший розпорядчий документ – обов’язкове для виконання письмове рішення органу державного нагляду (контролю) щодо усунення виявлених порушень у визначені строки. Розпорядження, припис  –  виконується в повному обсязі. На кожне надане розпорядження, припис окремо надається відповідь по кожному пункту з наданими підтверджуючими документами.

Згідно п. 1 ст. 12 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» невиконання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства, виявлених під час здійснення заходу державного нагляду (контролю), тягне за собою відповідальність згідно чинного законодавства.

Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово – комунального господарства України від 30.11.2018 №327 затверджено нові ДБН В.2.2-40:2018 «Будинки і споруди. Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення». Текст ДБН направлено Вам електронною поштою раніше.

Звертаємо увагу, що з набуттям чинності 1 квітня 2019 року ДБН ВІД.2-40:2018 втратили чинність ДБН В.2.2-17:2006.

Аптеки та їх структурні підрозділи повинні відповідати нормам щодо обов’язкового створення безбар’єрного простору в Україні для маломобільних груп населення, зокрема, у частині створення необхідних умов для доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень (особи з інвалідністю, особи з порушенням зору, слуху, люди з тимчасовим порушення здоров’я, вагітні жінки, літні люди, люди з дитячими колясками).

Також Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Чернівецькій області 13.06.2019 надано лист – роз’яснення №01-15/423 щодо створення умов для маломобільних груп населення, які підтверджуються висновком експерта де враховано (пандус, двері, вхід до приміщення, спеціалізовані елементи).

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Затверджено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), та у сфері контролю якості лікарських засобів, і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками

Наступна

Інформація для керівників аптечних закладів, які здійснюють діяльність з виробництва лікарських засобів (в умовах аптеки)