Уповноваженим особам про порядок утилізації, знищення лікарських засобів

Опубліковано 27.12.2019 о 12:03

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Кіровоградській області з метою недопущення обігу фальсифікованих, неякісних, незареєстрованих   лікарських засобів та лікарських засобів, термін придатності яких минув  нагадує, що відповідно до вимог  розділу ІІ п. 6 наказу  МОЗ України від 24.04.2015 року № 242  «Про затвердження  Правил утилізації та знищення лікарських засобів», суб’єкти господарювання, які мають лікарські засоби, що не підлягають подальшому використанню, подають органам державного контролю за місцем провадження діяльності інформацію про передачу таких лікарських засобів на утилізацію або знешкодження. Інформація про передачу лікарських засобів, що не підлягають подальшому використанню, для утилізації або знешкодження, подається в паперовому та електронному вигляді за формою, наведеною у додатку 2 до цих Правил.

Звертаємо Вашу увагу, на обов’язкове надання докладних пояснень щодо причин та джерел утворення відходів (значних) лікарських засобів.

Враховуючи викладене, Вам необхідно надати зазначену вище інформацію за ІV квартал 2019 року (період з 01.10.2019 по 31.12.2019 року) до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Кіровоградській області в електронному вигляді (інформація про передані на утилізацію та знищення лікарські засоби надається у форматі Excel) на електронну адресу dls.kr@dls.gov.ua та на паперових носіях у термін до 10.01.2020 року.

Якщо у ІV кварталі 2019 року аптечним або лікувально-профілактичним закладом лікарські засоби не передавались на утилізацію або знешкодження, про це також необхідно надати повідомлення в паперовому та електронному вигляді (у довільній формі) у термін до 10.01.2020 року.

Форма надання інформації

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Уповноваженим особам про порядок утилізації, знищення лікарських засобів

Наступна

Увага ! Зміни у Кодексі України про адміністративні правопорушення