У Польщі стали доступними інструкції до лікарських засобів українською мовою

Опубліковано 21.10.2022 о 12:58

Європейська Бізнес Асоціація звертає увагу українців, що наразі перебувають у Польщі та яким місцеві лікарі виписують рецепти на лікарські засоби, на те, що відтепер не обов’язково користуватися перекладачем, щоб зрозуміти листок-вкладку до ліків, які вони купують у польській аптеці.

Для перекладу достатньо скористатися додатком Scan Matrix, який можна знайти і безкоштовно завантажити в App Store та Play Store. Саме за його допомогою можна зісканувати унікальний код на зовнішній упаковці препарату і прямо зі свого телефону прочитати коректний переклад інструкції. У додатку вже доступні переклади e-PIL понад 280 рецептурних препаратів, однак їх кількість буде поступово збільшуватися.

До реалізації проєкту долучилися міжнародні фармацевтичні компанії — члени Комітету з охорони здоров’я Асоціації, які оперують на ринку України.

При цьому, якщо на пристрої (телефоні) встановлено українську як мову за замовчуванням, інтерфейс програми автоматично відображатиметься українською.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Посилено контроль за відпуском рецептурних лікарських засобів

Наступна

Підсумки діяльності Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Івано-Франківській області за 2022 рік