Щодо реєстрації в ЕСОЗ

Опубліковано 02.05.2024 о 10:08

Керівникам суб`єктів господарювання,

які здійснюють роздрібну торгівлю

лікарськими засобами у Миколаївській області 

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Миколаївській області  (далі – Служба) на виконання листа Міністерства охорони здоров`я України від 04.03.2024 № 28/9665/2-24 та листа Держлікслужби від 26.03.2024 № 3006-001.1/004.0/17-24 щодо дотримання аптечними закладами порядку відпуску рецептурних лікарських засобів провела аналіз даних  щодо кількості підключених до електронної системи охорони здоров`я (далі – ЕСОЗ) аптечних закладів Миколаївської області  за даними дашборду «Електронна карта місць відпуску лікарських засобів за  е Рецептом».

Станом на 30.04.2024 на дашборді розміщено інформацію про 377 аптечних закладів області, що можуть здійснювати відпуск лікарських засобів за е-рецептами. Разом з цим, станом на 10.04.2023 за повідомленнями суб`єктів господарювання, які надсилались на виконання листа Служби від 24.02.2023   № 114-01.1/02/05.15-23 до ЕСОЗ було підключено 393 заклади. Враховуючи також інформацію щодо підключення аптечних закладів, які розпочали/відновили свою роботу в період з квітня 2023 по квітень 2024, кількість аптечних закладів, що мають бути підключені до ЕСОЗ, повинна збільшуватись.

У зв`язку з невідповідністю між даними, що надавались Службі та даними дашборду НСЗУ Служба надіслала електронний запит до відділу візуалізації даних аналітичного управління Національної служби здоров`я України з наведенням прикладів щодо суб`єктів, дані яких не відображаються на дашборді. Фахівцями відділу надано роз`яснення, що така ситуація може бути пов`язана  з тим, що суб`єкт господарювання, під час реєстрації не  заповнив дані про підрозділи, які будуть задіяні у відпуску е-рецептів. Тобто для кожного підрозділу необхідно визначити перелік послуг, які на ньому повинні надаватись, з урахуванням отриманої ліцензії на відпуск лікарських засобів (загальна та/або наркотична). 

Враховуючи надане роз`яснення пропонуємо перевірити наявність аптечних закладів вашого підприємства/ФОП на дашборді НСЗУ за посиланням   https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pharmacy-map обравши за фільтром «Миколаївська область». У полі «Пошук» над інтерактивною картою є можливість пошуку за адресою аптечного закладу.

У разі відсутності закладів на інформаційному дашборді необхідно перевірити реєстрацію та підключення до ЕСОЗ кожного структурного підрозділу.   Для уточнення цих налаштувань доцільно контактувати зі своєю медичною інформаційною системою (МІС). 

Нагадуємо, що відповідно п.312  та п. 162 Ліцензійних  умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), затверджених постановою КМУ від 30.11.2016 № 929 (далі – Ліцензійні умови) ліцензіат зобов’язаний зареєструватися в Реєстрі суб’єктів господарювання у сфері охорони здоров’я центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я та забезпечити роботу з електронною системою охорони здоров’я, в т.ч. обов’язкове внесення інформації щодо відпущених лікарських засобів. Крім того, п.165 Ліцензійних умов передбачено обов`язковість укладання договорів про реімбурсацію у разі розміщення аптеки та/або аптечного пункту в приміщенні та/або на території лікувально-профілактичного закладу.

Суб`єктам господарювання, які не зареєстровані в ЕСОЗ повністю або частково (не зареєстровані всі підрозділи) доцільно активізувати роботу з підключення/актуалізації аптечних закладів до ЕСОЗ та після вжитих заходів письмово повідомити Службу за електронними адресами dls.mk@dls.gov.ua та kontrol48@gmail.com.  

Офіційний лист

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Щодо відновлення аптечних закладів на декупованих територіях Миколаївщини

Наступна

Підписано меморандум про співпрацю