Інформація для суб'єктів господарювання, які здійснюють роздрібну реалізацію лікарських засобів

Опубліковано 26.03.2018 о 00:00


 

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, звертає увагу, що відповідно п. 27 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), затверджених постановою КМУ від 30 листопада 2016 р. № 929, торгівля лікарськими засобами здійснюється виключно через аптечні заклади і не може здійснюватися дистанційно та шляхом електронної торгівлі, а також поштою і через будь-які заклади, крім аптечних, та поза ними, крім випадків, передбачених цими Ліцензійними умовами.

Водночас реалізація лікарських засобів, в тому числі імунобіологічних та рецептурних, з порушенням ліцензійних умов, через інтернет-сайти з подальшою доставкою набуває масового характеру. За інформацією з відкритих джерел та аналізу інтернет-ресурсу послуги з доставки лікарських засобів пропонуються як на сайтах під брендом суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на роздрібну торгівлю лікарськими засобами, так і на сайтах посередників.

Інформуємо, що торгівля лікарськими засобами поза визначеними законодавством місцями провадження діяльності є прямим порушенням ліцензійних умов та може нести пряму загрозу життю і здоров’ю споживачам лікарських засобів.

Враховуючи зазначене, Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками наполягає на перегляді політики торгівлі лікарськими засобами з порушенням ліцензійних умов та вважає за необхідне суб’єктам господарювання вжити усіх заходів для виключення можливості продажу лікарських засобів через офіційні інтернет-сайти та сайти посередників.

Також інформуємо, що Держлікслужба залишає за собою право використати дані інтернет-сайтів про продаж лікарських засобів та їх відпуск поза межами місць провадження діяльності під час здійснення заходів державного нагляду (контролю), а інформацію щодо суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами з порушеннями законодавства передати у правоохоронні органи.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Повідомлення про результати засідання робочої групи з питань оцінки результатів інспектувань виробництв лікарських засобів на відповідність вимогам належної виробничої практики, що відбулось 20.03.2018

Наступна

Оголошення! "13" квітня 2018 року о 15.00 відбудеться засідання робочої групи з питань оцінки результатів інспектувань виробництв лікарських засобів на відповідність вимогам належної виробничої практики.