” ДЕРЖАВНА СЛУЖБА – ЦЕ БІЛЬШЕ, НІЖ РОБОТА. ЦЕ СТИЛЬ ЖИТТЯ”

Опубліковано 23.06.2023 о 14:32

Ірина Залецька, Головний спеціаліст сектору державного контролю у сфері обігу лікарських засобів, медичної продукції та обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області

Стаж роботи: 30 років 

Після завершення навчання я за направленням поїхала працювати в Тернопіль в контрольно-аналітичну лабораторію при обласному аптечному управлінні. Моя посада була провізор-аналітик і я займалася аналізом лікарських засобів. Тоді ми ще не були державними службовцями. 

У 1993 році відповідно до Постанови Кабінету Міністрів на базі контрольно-аналітичних лабораторій були утворені державні інспекції. Тож згодом я з лабораторії перейшла на посаду головного спеціаліста. 

Зауважу, що реорганізацій було дуже багато. В мене понад 10 записів в трудовій книжці, через зміну то назви самої інспекції, то моєї посади. Але адреса завжди та сама! 

Постійно додавалися нові обов’язки. До прикладу, якщо на початку в нашу сферу входили перевірки лише ліків, то згодом додалися всі вироби медичного призначення, в тому числі медичне обладнання, інструменти, предмети догляду за хворими, навіть бинт та вата! А тепер це і контроль за наркотиками, ринковий нагляд. 

До речі, нещодавно були представники Єврокомісії в Україні і вони досліджували тему ринкового нагляду. Це стосувалося нашої служби в тому числі. Й наскільки я знаю, ми гідно пройшли цей етап перевірок. Звісно, роботи по адаптації до європейського законодавства ще багато, але в нас є вже є непогана база. 

В своїй роботі я часто проходила курси підвищення кваліфікації. Це обов’язкова вимога для всіх, хто працює в сферах, дотичних до медицини, фармацевтики. 

А з 2015-го року ми почали проходити й навчання суто як державні службовці. Це дуже цікаво, хоча водночас це забирає багато часу і створює додаткове навантаження. 

Ми проходимо навчання онлайн. Теми дуже різні і цікаві: про ненасильницьке спілкування, комунікацію між керівниками та підлеглими, лідерство, відповідальність.

Це дуже стимулює та підтримує мотивацію весь час на високому рівні. 

Державна служба – певний рівень спеціаліста, працівника, громадянина України. Й зараз, думаю, особливо важливо працювати так, щоб хороші зміни були відчутні кожному. Й ми, люди з досвідом, своєю чергою маємо створити такий фундамент, щоб молодь далі відбудовувала Україну сильною та ефективною, у тому числі й у сфері державної служби. 

 

Джерело: https://par.in.ua/information/publications/268

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Лабораторія з контролю якості лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області отримала на баланс високоефективний рідинний хроматограф з ультрафіолетовим детектором (Ultimate 3000)

Наступна

“Йодна” паніка знову марна?