УВАГА!!! Внесено корективи в роботу закладів системи охорони здоров’я

Опубліковано 10.03.2022 о 13:43

УВАГА!!!

Воєнний стан, введений в України, вносить свої корективи в роботу системи охорони здоров’я та вносить деякі оперативні рішення, прийняті для удосконалення роботи сфери охорони здоров’я.
Так, на період дії воєнного стану МОЗ наказом від 04.03.2022 № 413 дозволило:

– продавати деякі рецептурні препарати навіть за відсутності рецепта (Винятком є психотропні та наркотичні засоби);
– внесено зміни в роботу аптек, що мають ліцензію на виробництво (виготовлення) лікарських засобів в умовах аптеки.

Також прийняті заходи щодо забезпечення та полегшення доступу до необхідних ліків.

Уряд спростив механізм проведення органами казначейства платежів закладам охорони здоров’я і аптекам та дозволив у разі неможливості виписки електронних рецептів, виписувати паперові рецепти;

Врегульовано питання надання медичної допомоги хворим з діабетом в умовах воєнного стану https://bit.ly/3MqTPBD, вирішено питання виписування рецептів за альтернативними схемами лікування та зобов’язано виписувати рецепти на інсуліни із розрахунку не менше, ніж на місячний строк лікування.

Фармацевтів, які переїхали на захід країни, закликано вийти на роботу, оскільки людям необхідний доступ до ліків аптечного сегменту: https://bit.ly/3vPod2C
Звертаємо увагу,  що відтепер, згідно відповідного наказу МОЗ, в аптеках також зможуть працювати студенти-фармацевти старших курсів.

За результатами моніторингу цін на лікарські засоби відбулася зустріч із власниками аптечних мереж щодо контролю цін, за для недопущення їхнього зростання під час воєнного стану.

На період дії воєнного стану акціонерне товариство «Українська залізниця» може здійснювати перевезення та тимчасове зберігання лікарських засобів: https://bit.ly/3sN6eIl

МОЗ разом з Урядом прийнято постанову, якою затверджено Перелік лікарських засобів та медичних виробів, які цього року будуть закуповуватись централізовано.

Зібрано в єдиний допис роз’яснення щодо закупівель ліків та медичних виробів закладами охорони здоров’я під час воєнного стану: https://bit.ly/362ffEt

Зупинено проведення атестації працівників сфери охорони здоров’я на період воєнного стану: https://bit.ly/3pLpOmh.

МОЗ також визначив порядок  що робити працівникам, в яких на цей період припадає завершення терміну дії сертифікатів.

Велика подяка всім працівникам аптек та закладів охорони здоров’я, які продовжують працювати та допомагають тисячам українців отримувати життєво необхідні ліки!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Аптеки,які працюють на території Одеської області станом на 10.03.2022

Наступна

Аптечні заклади та склади потребують послуг студентів усіх медичних та фармацевтичних спеціальностей